23-09-2019

Red Hat OpenStack Platform 15 biedt verbeterde cloudbeveiliging

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenStack Platform 15. De nieuwe versie van de schaalbare en flexibele cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing is gebaseerd op de 'Stein'-versie die werd ontwikkeld door de OpenStack-community, en biedt verbeterde prestaties en cloudbeveiliging. Daarnaast is het ecosysteem van ondersteunde hardware uitgebreid waardoor IT-organisaties sneller en veiliger hun veeleisende productie-workloads kunnen ondersteunen.

Gezien de rol die Linux speelt als de basis voor hybride cloud kunnen gebruikers van Red Hat Enterprise Linux 8 profiteren van een veiliger, flexibeler en intelligenter Linux-besturingssysteem als basis voor hun private-cloudimplementaties.

Naarmate organisaties verder vorderen in hun digitale transformatietrajecten, worden operationeel efficiënte en flexibele IT-implementaties belangrijker voor succes. Red Hat OpenStack Platform 15 ondersteunt deze ontwikkeling door community-innovaties te combineren met de stabiliteit en ondersteuning die op enterprise-niveau vereist zijn. Organisaties die het Red Hat OpenStack Platform gebruiken kunnen sneller innovatieve toepassingen realiseren waarmee ze concurrentievoordeel behalen en beter kunnen voldoen aan de veranderende eisen van hun klanten.

Red Hat OpenStack Platform 15 biedt:
• Een krachtig platform voor nieuwe workloads zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML), door ondersteuning voor NVIDIA GPU/vGPU's voor bijna realtime besluitvorming.
• Verbeterde beveiliging zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties, door verbeterde crypto-offload voor IPSec VPN's naar NIC's. Daardoor wordt zowel meer schaalbaarheid als bandbreedte voor productie-workloads geleverd.  
• Verbeterde netwerkprestaties via een verbeterde TCP-stack voor moderne netwerktoepassingen, waardoor zowel de uptime van toepassingen als de beveiliging van de workloads worden verbeterd.
• Uitgebreide keuze voor de gebruiker door meerdere architecturen, met ondersteuning voor IBM POWER9 LE PowerVM-hardware, en meer opties voor een elastische infrastructuur.
• Hardware Security Module (HSM) backend-ondersteuning voor het genereren en beheren van sleutels. Door middel van ondersteunde, speciale hardware-oplossingen biedt het OpenStack Platform 15 veilige en gecentraliseerde cryptografische berichtenuitwisseling.

Integratie met Red Hat Enterprise Linux 8
Red Hat OpenStack Platform 15 is gebouwd op de fundamenten van Red Hat Enterprise Linux 8. Dit intelligente, flexibele en veilige besturingssysteem is ontworpen om de volledige hybride cloud te kunnen bedienen, en biedt een solide basis om OpenStack-innovaties op te bouwen. Daarnaast zorgt het voor consistentie in de activiteiten van de IT-afdeling. Red Hat Enterprise Linux 8 dient verder niet alleen als basis voor Red Hat OpenStack Platform 15, maar biedt ook ondersteuning voor RHEL 8-guests voor bestaande klanten die gebruikmaken van de Red Hat OpenStack Platform 13 long-life release.

Roadmap
Naarmate OpenStack volwassener wordt, zal het innovatieritme het vermogen en de wens van IT-afdelingen moeten weerspiegelen om nieuwe releases te kunnen gebruiken en implementeren. Om beter tegemoet te komen aan de behoeften van klanten die het Red Hat OpenStack Platform in productie hebben, zullen toekomstige versies van het platform als long-life releases ondersteund worden. Red Hat OpenStack Platform 15 is de laatste short-life release, met ondersteuning voor in totaal één jaar.

Klanten in verschillende sectoren
Honderden klanten vertrouwen op het Red Hat OpenStack Platform om hun hybride en private clouds te voorzien van een verscheidenheid aan implementaties, waaronder Rakuten, Public Health England, Turkcell, Cathay Pacific, IAG, Massachusetts Open Cloud, Paddy Power Betfair, en Tata Communications.

Red Hat OpenStack Platform 15 is binnenkort beschikbaar via de Red Hat Customer Portal voor Red Hat OpenStack Platform-klanten met een actief abonnement.

Partners