19-09-2019

Dataiku en Ordina sluiten partnerschap

Deel dit bericht

Dataiku en Ordina hebben een partnerovereenkomst getekend. Samen willen de bedrijven de transformatie van hun klanten naar een intelligente datagedreven organisatie versnellen, zodat intelligente algoritmes op gecontroleerde wijze schaalbaar in productie komen.

Voor iedere organisatie liggen technologieën als Artificial Intelligence, Machine Learning en Big Data binnen handbereik. Het probleem is de mate waarin zij in staat zijn waarde uit deze data te halen. Om organisaties daarbij te helpen, slaan Dataiku en Ordina de handen ineen. Dataiku levert het data science-platform dat bestaande IT-systemen en databronnen samenbrengt, zodat data science geïntegreerd wordt in bedrijfsprocessen. Het platform maakt machine learning en artificial intelligence toegankelijk en eenvoudig toepasbaar voor bedrijven. Voor het kunnen toevoegen van waarde door data is het volgens Dataiku van groot belang dat niet alleen de data scientist met data werkt, maar de hele organisatie. Daarom biedt het platform de mogelijkheid om data engineers, data scientists en businessanalisten te verenigen, waardoor data science ook daadwerkelijk in productie komt.

Datagedreven organisaties
Met de propositie Intelligente datagedreven organisaties (IDGO) helpt Ordina organisaties stapsgewijs en gecontroleerd te transformeren naar een intelligente datagedreven organisatie. Intelligente datagedreven organisaties zetten data op slimme wijze in zodat zij waarde creëren, risico’s verminderen en kansen benutten voor zowel klanten als medewerkers. Hierdoor presteren ze beter en blijven relevant.

Volgens Emiel van Bockel, directeur Intelligente datagedreven organisaties, biedt Dataiku een goede aanvulling op de Data2Value-aanpak voor data science, onderdeel van de Ordina IDGO-propositie. “Bij een aantal organisaties hebben we ervaring opgedaan met de oplossingen van Dataiku en daaruit blijkt dat onze Data2Value-aanpak in combinatie met het gebruik van Dataiku-platform ervoor zorgt dat data scientists onderdeel zijn van een multidisciplinair agile team. Hiermee vermijden we de bekende valkuil dat data scientists in isolatie binnen de organisatie werken, waardoor prototypes van prognoses en algoritmes nooit in productie komen. Zo kunnen we de digitale transformatie van organisaties verder vormgeven, organisaties helpen hun bedrijfsprocessen te verbeteren en een betere dienstverlening te bieden.”

Partners