19-09-2019

JADS realiseert impact met 300 samenwerkingspartners

Deel dit bericht

De Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in 's-Hertogenbosch is een van de snelst groeiende universitaire organisaties in Nederland. Onlangs mocht JADS met Unilever de 300ste samenwerkingspartner verwelkomen. Een mijlpaal voor een organisatie die pas drie jaar bestaat. Het succes van JADS is te verklaren door de grote behoefte aan kennis van Artificial Intelligence (AI) en Data Science. JADS is inmiddels goed voor een waarde van 120 miljoen euro.

Data heeft impact op elke bedrijfstak en organisatie. Hoe daarmee om te gaan wordt bij JADS onderzocht, onderwezen en in fieldlabs beproefd. JADS, gebouwd op de technische kennis van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en economische en sociaal-maatschappelijke kennis van Tilburg University (TiU), biedt toegang tot hoogwaardige expertise op het gebied van AI/Data Science. Een combinatie die geen enkele andere universitaire organisatie op deze manier kan bieden. De focus ligt hierbij op de toepassing in de praktijk; het creëren van waarde met behulp van data.

Innovatie door groei en verbinding
De kracht van JADS ligt in innovatie door de verbinding van kennis, talent en business. JADS biedt ruimte om te studeren, wonen en ondernemen. Op de campus wordt onderwijs gegeven en onderzoek verricht met actuele relevantie, bijvoorbeeld over klimaat, gezondheid, criminaliteit en energie. Er is een verscheidenheid aan datagerichte bedrijven en startups aanwezig, die een levendige community vormen. JADS heeft alles in huis om de innovatie van bedrijven te versnellen en daardoor een impuls te geven aan de kenniseconomie in Nederland.

Groei in onderwijs
De interesse in het JADS-onderwijs blijft onverminderd hoog. JADS biedt studenten onderwijs op verschillende niveaus: de master Data Science & Entrepreneurship, de postmaster Professional Doctorate in Engineering en Professional Education.
Recent sloot JADS haar 300ste samenwerkingsovereenkomst af. Gemiddeld is dit één nieuwe samenwerking per 3 dagen sinds de oprichting. Organisaties als KPN, ASML, Heijmans en het Jeroen Bosch Ziekenhuis komen er regelmatig over de vloer. De Politie en het Openbaar Ministerie zijn partners als het gaat om het gebruik van AI in de misdaadbestrijding. Binnen het MKB Datalab wordt dit jaar een recordaantal ondernemers bereikt.

Waarde van 120 miljoen
Het succes van JADS vertaalt zich inmiddels in een waarde van 120 miljoen euro. Dat is bij de moederuniversiteiten van JADS niet onopgemerkt gebleven. JADS krijgt de ruimte om extra te groeien; er zijn vacatures voor wetenschappers en docenten. Daarnaast investeren TiU en de TU/e zelf ook extra gelden in AI binnen hun specifieke vak- en onderzoeksgebieden. Vanuit JADS ‘s-Hertogenbosch, als eerste Data Science-instituut in Nederland, wordt deze opschaling met open armen ontvangen.

Partners