13-09-2019

SAP is medeoprichter van Value Balancing Alliance

Deel dit bericht

SAP heeft zich aangesloten bij de Value Balancing Alliance (VBA), een non-profitorganisatie die de waarde van bedrijven voor de samenleving in kaart brengt. Doel van de VBA is het ontwikkelen van een standaard voor het meten en openbaar maken van de menselijke, sociale, financiële en milieutechnische waarde van bedrijven. SAP is een van de acht founding members.
 
De zeven andere oprichters van de VBA zijn BASF, Deutsche Bank, LafargeHolcim, Novartis International, Philip Morris International, Bosch en SK Holdings. Bovendien wordt de alliantie ondersteund door Deloitte, EY, KPMG International Cooperative, PwC, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), diverse toonaangevende universiteiten en belanghebbenden van overheden, maatschappelijke organisaties en standaardorganisaties. VBA stelt zijn werk publiekelijk beschikbaar om zo een brede adoptie door andere bedrijven te realiseren.
 
De gezamenlijke doelstellingen van de VBA-leden zijn:
- Rekenmethoden standaardiseren, zorgen voor compatibiliteit tussen methoden, een pilot voor managementaccounting opzetten en binnen drie jaar resultaten openbaar maken.
- De transparantie van zakelijke beslissingen en waardecreatie/verlies vergroten.
- Samenwerken met externe instanties om frameworks voor accounting te ontwikkelen en uit te breiden.
- De focus verleggen van winstmaximalisatie naar optimale waardecreatie.

Geïntegreerde rapportage
Samen met de andere leden wil SAP de manier veranderen waarop bedrijven hun sociale impact meten en waarderen. Het softwarebedrijf was een early adopter van geïntegreerde rapportage, onder meer via deelname aan het pilotprogramma van de International Integrated Reporting Council (IIRC) in 2013. Het jaar daarop publiceerde SAP als een van de eerste Duitse bedrijven een geïntegreerd rapport waarin financiële en niet-financiële indicatoren even belangrijk zijn.

Tags:

ICT

Company:

SAP

Partners