12-08-2019

Collibra introduceert Collibra Privacy & Risk

Deel dit bericht

Collibra heeft de lancering aangekondigd van Collibra Privacy & Risk, een enterprise-grade product waarmee organisaties proactief persoonlijke data assets kunnen beheren door naleving van privacyregelgeving mogelijk te maken, gegevens te beschermen en nieuwe inzichten te verkrijgen. Deze toevoeging aan het Collibra-platform bevat modules voor de California Consumer Privacy Act (CCPA) en de EU General Data Protection Regulation (GDPR) en legt de basis voor een omgang met datacultuur die is voorbereid op toekomstige wettelijke vereisten.

Volgens Jim Cushman, Chief Product Officer bij Collibra, zien consumenten en klanten dataprivacy en -beveiliging als een fundamenteel recht. “Wereldwijd moeten organisaties zich hieraan aanpassen met een cultuuromslag in de richting van een ethische en doordachte benadering van data. Met versnelde invoering van privacyregelgeving loopt Collibra voorop bij het omarmen van dataprivacy, niet alleen als een compliance-initiatief, maar ook als een strategische service die organisaties helpt data te democratiseren om nieuwe analyses te doen, nieuwe producten te ontwikkelen, voor het inschakelen en trainen van AI en machine learning, en het stimuleren van Data Intelligence ”

Collibra's privacymogelijkheden ondersteunen een duurzame aanpak van compliance. Organisaties kunnen data privacy richtlijnen beheren, een activiteitenregister voor dataprocessen maken en onderhouden, databescherming beoordelingen uitvoeren en naleving van compliance aan toezichthouders aantonen. Gecombineerd met Collibra Governance en Collibra Catalog is Collibra Privacy & Risk de nieuwste ontwikkeling in het platform van Collibra. Collibra Privacy & Risk komt beschikbaar in september 2019.

Company:

Collibra

Partners