31-07-2019

Immuta publiceert richtlijnen voor Privacy en Data Protection by Design

Deel dit bericht

Immuta heeft twee whitepapers uitgegeven die het begin vormen van een framework voor het operationaliseren van zowel Privacy by Design (PbD) als de EU-versie Data Protection by Design (DPbD). Deze whitepapers illustreren gezamenlijk hoe technische en compliance-rollen nauw moeten samenwerken om effectieve compliance-strategieën binnen organisaties te produceren.

PbD en DPbD bepalen dat eerlijke informatiepraktijken zo vroeg mogelijk moeten worden ingebed in het ontwerp van informatietechnologiesystemen om de rechten van betrokkenen te beschermen. De nieuwste whitepapers van Immuta behandelen PbD en DPbD en leggen uit waarom deze centraal staan ​​in privacyregelgeving zoals de AVG/GDPR en illustreren hoe ze eenvoudig kunnen worden geoperationaliseerd.

Volgens Sophie Stalla-Bourdillon, Senior Privacy Counsel en Legal Engineer bij Immuta, moet elke serieuze poging om te voldoen aan meerdere privacywetten - zowel bestaande als toekomstige - beginnen met het ontwerpen van een PbD/DPbD-strategie en het selecteren van controles om deze vereisten zo vroeg mogelijk in processen, producten en diensten te integreren. “PbD-vereisten vormen, indien correct bekeken, een gemeenschappelijke noemer voor het convergeren van privacyregelgeving op mondiaal niveau. Misschien is het allerbelangrijkste dat naleving van privacywetgeving ook een concurrentievoordeel kan zijn bij het benaderen van potentiële klanten, en een teken van een hoge mate van organisatorische volwassenheid."

Download Immuta’s whitepaper “Privacy by Design: The Key to Unlock Your Compliance Strategy”.
Download Immuta’s whitepaper “Immuta & Data Protection by Design: Making the GDPR Work for Your Data Analytics Environments”.

Meer informatie: Immuta

Partners