30-07-2019

Microsoft neemt Data Governance leverancier BlueTalon over

Deel dit bericht

Microsoft heeft de overname van BlueTalon bekend gemaakt. BlueTalon is leverancier van een Unified Data Access Control-oplossing op on-premise en cloud-omgevingen. Met de deal biedt Microsoft aan haar Azure cloud klanten meer mogelijkheden voor data privacy en data governance.

CEO Eric Tilenius van BlueTalon is verheugd om de overname aan te kondigen, schrijft hij in zijn blog. “BlueTalon’s enterprise-klanten migreerden steeds meer data naar de cloud en vroegen ons om hen daarbij te ondersteunen. Toen we samenwerking met verschillende hyperscale cloudproviders begonnen te verkennen om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn, maakte Microsoft grote indruk op ons. Het Azure Data-team was vol ideeën en visionair als het ging om data governance. We vonden dat ze perfect bij ons pasten in zowel missie als cultuur. Dus toen Microsoft ons vroeg om onze krachten te bundelen, hebben we deze kans aangegrepen”, aldus Tilenius.

Er zijn geen voorwaarden van de deal bekendgemaakt. BlueTalon is gevestigd in Redwood City, Californië, en heeft eerder meer dan 27 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, recentelijk nog met 16 miljoen dollar in een financieringsronde in 2016. Het bedrijf wordt ondersteund door Data Collective, Bloomberg Beta en het StartX Fund van Stanford University. Het BlueTalon team gaat verder als onderdeel van Microsoft’s Azure Data Governance group.

Meer informatie: BlueTalon
Microsoft

Partners