18-07-2019

Cegeka-dsa neemt dataspecialist CNS over

Deel dit bericht

Cegeka-dsa heeft per 11 juli branchegenoot en dataspecialist CNS overgenomen. Met de overname van CNS wil het bedrijf een BI-oplossing voor data analyse in de markt te zetten die niet alleen naadloos integreert met het product Dynamics Empire, maar ook met andere databronnen.

Jan van Dijk, algemeen directeur CNS, ziet in de overname de kans om oplossingen verder uit te breiden met de ondersteuning van een belngrijke IT-speler in de vastgoedmarkt. “En dat zonder onze onafhankelijkheid op te geven. Iets wat voor ons heel belangrijk is, omdat klanten informatie en analyse uit meerdere databronnen verwachten.”

CNS, dat dit jaar haar 25-jarig bestaan viert, blijft een zelfstandig BI-bedrijf met een eigen portfolio geschikt voor alle ERP-systemen. Naast Jan van Dijk blijft Robert Croshere aan CNS verbonden zowel als directie als medeaandeelhouders. Jurriaan Slegers heeft de laatste jaren zijn betrokkenheid bij CNS al afgebouwd en gebruikt deze ontwikkeling om zijn verbondenheid nu volledig te beëindigen.

De overname past in het besluit van cegeka-dsa om strategisch door te investeren in een BI-oplossing en data analyse. Algemeen directeur cegeka-dsa  Anton Vreugdenhil: ”Doordat we een ERP-oplossing leveren, beschikken we over de kennis van welke data worden vastgelegd en hebben we ook de mogelijkheid om de vastlegging van data in de bron aan te passen en te baseren op marktstandaarden en definities. Geen complexe vertaalslagen in BI-oplossingen, maar data analyse direct uit de bron is cruciaal om inzichten en waarde te ontlenen aan data en datamanagement georganiseerd te krijgen.”

Datagedreven organisatie
Volgens Van Dijk vraagt de transformatie naar een datagedreven organisatie om meer dan alleen een BI-oplossing. “Het gaat ook om mensen, leiderschap en processen. Vandaar dat we aanvullend ook het CNS dienstenportfolio gaan uitbreiden om samen met klanten de BI-oplossing goed te implementeren in haar organisatie en processen.”
Microsoft is de strategische partner van cegeka-dsa. Momenteel behoort cegeka-dsa tot de top van Microsoft Dynamics Partners wereldwijd. Microsoft Power BI zal leidend zijn in de nieuw te voeren BI-portfolio. Power BI is onderdeel van de productfamilie Dynamics Empire die cegeka-dsa voor vastgoedbeheerders voert. Power BI is zowel geïntegreerd als afzonderlijk van de ERP aan te schaffen.

BI helpt corporaties te sturen op de toekomst. Op de vraag hoe de toekomst van BI eruit ziet bij de combinatie CNS en cegeka-dsa, zegt Anton Vreugdenhil: “We gaan samen de nieuwe productlijn van CNS doorontwikkelen. Wij gaan door met het service en onderhoud op de huidige versies en investeren in de nieuwe versie van CNS. De meerwaarde is evident; meer schaalgrootte en kennis en daarmee een betere oplossing voor de klant. Ook mogelijkheden om andere bronnen te ontsluiten en toegang tot betere dienstverlening en capaciteit voor verdere innovatie op het gebied van data-analyse en datakwaliteit zijn voordelen voor onze klanten. Dit is de meerwaarde van de overname voor onze klanten.”

Partners