17-07-2019

IRIS-dataplatform faciliteert Chinese astronomische observatiediensten

Deel dit bericht

InterSystems heeft aangekondigd dat Beijing Skyline Technology, een pionier in de Chinese astronomische dienstensector, met succes het eerste intelligente platform voor astronomische observatiediensten in China heeft geïmplementeerd. Het platform is gebouwd op het IRIS-dataplatform van InterSystems en verbindt de binnenlandse astronomische telescopen voor zowel astronomische professionals als amateurs met elkaar.

Via InterSystems IRIS heeft elke geactiveerde Skyline-telescoop toegang tot het Skyline intelligente astronomische observatiedienstenplatform, waardoor ‘gedeelde’ astronomische telescopen kunnen worden gebruikt door amateurs en astronomische professionals. Dit opent een wereld van mogelijkheden: amateurs kunnen de nachtelijke hemel zien vanuit perspectieven over de hele wereld, terwijl professionele astronomen ten volle gebruik kunnen maken van het potentieel van gedeelde apparatuur om heelaldata te verkrijgen voor observatie en onderzoek.

InterSystems IRIS wordt geleverd met ingebouwde mogelijkheid om structurele en niet-structurele analyses en AI-modellen uit te voeren, evenals een flexibele database met meerdere modellen die is geoptimaliseerd voor AI-engineering. Hierdoor kunnen data scientists snel en gemakkelijk data verzamelen, aggregeren en normaliseren die nodig zijn om AI-modellen te bouwen. Met IRIS van InterSystems biedt het Skyline-platform de mogelijkheid om databeheer uit te voeren op en inzichten te ontwikkelen uit de astronomische data die meerdere telescopen vastleggen. Astronomen kunnen daarna AI-modellen maken met behulp van de enorme hoeveelheid astronomische data, effectief speculeren over ontwikkelingen en zoeken naar exoplaneten en supernova’s.

Partners