21-06-2019

Leaseweb en delaware Nederland ontwikkelen cloudsolution voor SAP S/4HANA

Deel dit bericht

Leaseweb heeft samen met delaware Nederland een private cloud-oplossing ontwikkeld voor ERP SAP S/4HANA-omgevingen. De delaware Enterprise Cloud (DEC) omvat alle pluspunten van een public én een private cloud. De oplossing biedt een totaalpakket maatwerkdiensten op het gebied van hardware, besturingssystemen (OS), databases en applicatiebeheer. Het DEC-concept werd in samenspraak met Leaseweb ontwikkeld en blijkt erg populair onder de klanten van delaware Nederland.

delaware Nederland was op zoek naar een strategische partner, die op maat gemaakte cloud-oplossingen kan bouwen ter ondersteuning van SAP S/4HANA-omgevingen (omgevingen die delaware zelf ook uitrolt). De belangrijkste hostingvereisten voor SAP S/4HANA zijn grote geheugencapaciteit, hoge beschikbaarheid en SAP-gecertificeerde hardware. delaware had reeds ervaring opgedaan met een aantal grote public cloud platformen. Vervolgens bleek dat hun klanten in Nederland zeer specifieke eisen stellen aan hogere beschikbaarheid en uitwijkmogelijkheden (HA/DR), het kunnen op- en afschalen van geheugen en data (up-/downscaling) én fixed pricing willen.

Private cloud-oplossing
delaware Nederland en Leaseweb hebben een cloudconcept ontwikkeld, de delaware Enterprise Cloud (DEC). Dit is een private cloud-oplossing met daarin ook alle pluspunten van de public cloud (op- en afschalen, HA/DR, pay per use op basis van memory/storage), die kan worden aangepast voor iedere klant van delaware Nederland. De oplossing is inclusief licenties voor het besturingssysteem, backup en monitoring-software.

Met de DEC, een combinatie van Leaseweb- en delaware Nederland-diensten, krijgen de klanten van delaware precies wat ze nodig hebben. Het cloud platform, gebouwd met VMware vSphere, wordt gehost op de krachtigste gecertificeerde hardware voor het draaien van workloads voor SAP S/4HANA. Klanten kunnen eenvoudig schalen bij wisselende belasting, zonder nieuwe hardware aan te moeten schaffen en zonder de hoge kosten van public cloud platformen. De klanten van delaware Nederland kunnen zich nu meer focussen op de functionaliteiten van de applicaties, omdat het applicatiebeheer en de hosting volledig worden verzorgd.

Door de samenwerking met Leaseweb heeft delaware Nederland het hosten en beheren van SAP S/4HANA in relatief korte tijd weten uit te bouwen van een add-on service naar een kernactiviteit. Hierbij zijn tientallen klanten reeds totaal ontzorgd via de DEC. Op basis van het succes van DEC in Nederland is de verwachting dat het innovatieve productaanbod ook internationaal beschikbaar komt bij delaware.

Benodigde flexibiliteit
Jan Kolen, Manager Managed Services bij delaware Nederland is dan ook vol lof over de samenwerking: “Leaseweb is extreem flexibel en die flexibiliteit hebben we nodig. De hyperscalers in deze business behandelen hun klanten soms als een nummer, en je moet de dingen op hun manier doen. Leaseweb werkt vrijwel tegenovergesteld, ze passen zich ook aan ons aan. Met onze kennis van applicaties, besturingssystemen en databases in combinatie met de infrastructuur en expertise van Leaseweb hebben we een compleet aanbod opgezet voor onze klanten.”

Partners