07-06-2019

Nederlandse startup Doculayer.ai haalt 3 miljoen euro op

Deel dit bericht

InnovationQuarter investeert samen met Disruptive Technology Ventures (DTV) en een informal investor 3 miljoen euro in Doculayer.ai. Doculayer.ai is een intelligent contentplatform voor het verwerken en beheren van ongestructureerde informatie. Dankzij de investering kan Doculayer.ai de teams op het gebied van R&D, productontwikkeling, sales, marketing en klantondersteuning verder versterken en uitbreiden.

Richard Smit, CEO van Doculayer.ai, is enorm trots dat de investeerders vertrouwen hebben in zijn oplossing en visie en zijn bedrijf ondersteunen in groeiambitie en doorontwikkeling van het platform. “Meer dan 80 procent van de informatie binnen organisaties is ongestructureerd. Doculayer.ai helpt hen om deze grote hoeveelheid ongestructureerde informatie met behulp van AI geautomatiseerd te verwerken, te structureren en de verborgen waarde eruit te halen.”

Innovatieve artificial intelligence
Doculayer.ai is een intelligent contentplatform dat ongestructureerde informatie verwerkt en beheert met behulp van AI en machine learning-technologieën. Hierdoor kan Doculayer.ai grote hoeveelheden informatie automatisch analyseren, verbeteren, verrijken en beter vindbaar maken. Doculayer.ai integreert naadloos met bedrijfsapplicaties en processen in het bestaande IT-landschap, en kan daardoor ongestructureerde informatie verwerken in reeds aanwezige systemen. Hiermee speelt het bedrijf in op de explosieve groei van informatie en de handelingen die nodig zijn om data op de juiste wijze, conform privacywetgeving (AVG), te bewaren.

Ministerie van Justitie en Veiligheid
Verschillende organisaties maken al gebruik van het platform. In samenwerking met de Justitiële Informatiedienst zorgt Doculayer.ai voor het verbeteren en verrijken van miljoenen documenten. Door het geautomatiseerd toewijzen van metadata worden de stukken conform de Nederlandse Archiefwet op de juiste wijze digitaal gearchiveerd en geborgd. Bij KPN wordt Doculayer.ai ingezet voor het intelligent verwerken van klantcontracten. Met behulp van AI worden contractstukken op basis van de inhoud geclassificeerd en van kenmerken voorzien, en volledig geautomatiseerd gestructureerd in dossiers.

Meer informatie: Doculayer.ai

Partners