29-05-2019

Toucan Toco biedt dashboards voor fleetmanagement

Deel dit bericht

Toucan Toco, specialist in data-storytelling, helpt fleetmanagers met het samenbrengen van verschillende databronnen in eenvoudige dashboards. Fleetmanagers krijgen te maken veel verschillende informatiestromen: van onderhoud en gebruik tot voertuigselectie en contractduur. Voor een eenvoudig overzicht, gemakkelijke rapportages en efficiënt gebruik van de beschikbare middelen, biedt Toucan Toco dashboards specifiek ingericht voor de organisatie.

Grote organisaties kiezen vaak voor het outsourcen en automatiseren van hun fleetmanagement. Een oplossing hiervoor is het selecteren van een (externe) fleetmanager, die alle contacten onderhoudt tussen de organisaties en leveranciers (onderhoudsbedrijven, dealers, lease rijders, accountants of administratieve tussenpersonen, etc.). Om het werk van de fleetmanager eenvoudiger te maken, kan een organisatie data-storytelling inzetten. Hierbij wordt alle data gesimplificeerd en geoptimaliseerd voor het fleetmanagement van de organisatie. Denk hierbij aan data over de locatie van voertuigen, technische gegevens en rij- en bestuurdersinformatie.

Dashboard
Een dashboard biedt verschillende voordelen. Zo kan een fleetmanager het budget effectief managen en snel beslissingen nemen op basis van data. Op elk moment kan er een rapportage gemaakt worden van de huidige situatie of een moment in het verleden. Bovendien zijn de applicatie en data beschikbaar voor iedereen binnen de organisatie, ongeacht hun technische expertise.

Een dashboard van Toucan Toco kan bestaan uit de volgendeonderdelen. Elk van deze onderdelen kan voor de behoeftes van een organisatie worden aangepast.
- Samenvatting of synthese: in het eerste onderdeel is informatie terug te vinden over gereden afstanden, gebruiks- en onderhoudskosten en een review van belangrijke gegevens. Voertuigen zijn ingedeeld op basis van gebruikers van een bepaald bedrijfsonderdeel of afdeling, het merk of model auto en de afgelegde afstand.
- Review: dit onderdeel vergelijkt verschillende data-types, zoals de totale brandstofkosten en het aantal ritten en kilometers afgelegd. Ook dit kan per voertuigtype, merk of bedrijfsonderdeel vergeleken worden.
- Ritten en vergoedingen: hierin wordt alle ritinformatie en eventuele vergoedingen samengebracht in een eenvoudig overzicht. Ook kan de tijdsperiode worden aangepast.
- Onderhoud: hierin kan de fleetmanager zien of onderhoud gepleegd moet worden, een herinnering sturen en zien of er een onderhoudsafspraak is gemaakt. Het is met Toucan Toco mogelijk om een notificatie in te stellen in de applicatie, zodat zowel het bedrijf als de gebruiker een bericht krijgt als er onderhoud nodig is.
- Milieuvriendelijk rijgedrag: ook is het mogelijk om de eco-doelstelling eenvoudig weer te geven, zowel per individuele gebruiker, een bedrijfsonderdeel als voor de gehele organisatie. In dit onderdeel wordt het verwachte brandstofverbruik vergeleken met het daadwerkelijke verbruik. Met een handig overzicht in rood, oranje en groen ziet een fleetmanager direct welke voertuigen of bedrijfsonderdelen goed, gemiddeld of slecht presteren op het gebied van milieuvriendelijk rijden.

Partners