27-05-2019

Tableau 2019.2 introduceert mapping-mogelijkheden

Deel dit bericht

Tableau Software maakt de beschikbaarheid bekend van Tableau 2019.2. Deze release breidt de door Mapbox aangedreven technologie voor background mapping uit met vectorkaarten.

Gebruikers kunnen hiermee gedetailleerdere locatiedata naar voren brengen en analyseren op basis van achtergrondlagen met meer contextuele informatie. Aanvullende parameter-settings zorgen in de nieuwe release daarnaast voorverbeterde visuele interactiviteit. Ook zijn er diverse nieuwe door de Tableau Community aangevraagde functies toegevoegd, zoals aanpasbare toolstips voor web authoring, een gepersonaliseerde Tableau Server-homepage, verbeterde tools voor het samenstellen van dashboards en vernieuwingen in Ask Data, de natural language processing (NLP)-technologie van Tableau.

De vectorkaarten in Tableau bieden gedetailleerde informatie en soepelere verkenningsmogelijkheden dan mapping-oplossingen die gebruikmaken van afbeeldingen. Als gebruikers inzoomen, uitzoomen of schuiven past Tableau de kaartomvang automatisch aan en hoeft geen afbeeldingen te laden, zodat gebruikers geen enkele onderbreking in hun analyse-flow hoeven te ervaren. De kaartlagen van Mapbox met achtergrondinformatie geven ook meer context aan geospatiale data, zoals labels voor metro- en treinstations, terreininname van gebouwen, grond en waterpartijen.

Authoring-mogelijkheden
Tableau 2019.2 biedt een nieuwe functie genaamd parameter actions. Deze maakt het mogelijk om de parameters te wijzigen die aan de basis staan van berekeningen, analysefuncties en referentielijnen. Het enige dat gebruikers hiervoor hoeven te doen, is datapunten selecteren in een visualisatie. Dit maakt het gemakkelijker om complexe interactieve analyses uit te voeren, zoals vergelijkende analyses en tijdgebonden analyses.

Nieuwe functies op basis van input van de Tableau Community
De nieuwe versie biedt daarnaast functies die zijn ontwikkeld naar aanleiding van input en feedback van de Tableau Community. Dit omvat onder meer nieuwe manieren voor het aanpassen en delen van dashboards:
- Met Ask Data zorgt Tableau voor krachtigere en flexibelere analyses op basis van opdrachten in spreektaal.
- Referentielijnen zijn nu voorzien van aanpasbare tooltips.
- Dashboard-containers kunnen nu worden verborgen om op het scherm ruimte vrij te maken.
- Gebruikers kunnen een dashboard met een simpele muisklik van een nieuw werkblad voorzien.
- Er is functionaliteit beschikbaar voor het verkennen van content via een gepersonaliseerde Tableau Server-homepage.
- Biometrische beveiligingsfunctionaliteit zoals Touch ID en Face ID voor mobiele gebruikers.

Partners