21-05-2019

Pieter Rambags over datamanagement met QUIPU

Deel dit bericht

Tijdens de zesde editie van de DW&BI Summit, op 27 en 28 maart in Utrecht, sprak BI-Platform met Pieter Rambags, oprichter van QOSQO. QOSQO is het bedrijf achter QUIPU waarmee datamanagementoplossingen zijn te genereren. Pieter Rambags vertelt onder andere over de ontwikkeling van QUIPU tot versie 4.0, Data Vault, het Datawarehouse als verzameling patronen, automatisering van datawarehousegeneratie en datamigratie.

Pieter Rambags heeft als consultant diverse functies vervuld van technisch BI-ontwikkelaar, informatieanalist en projectleider tot programmamanager en business developer. Inhoudelijk adviseert hij bedrijven over onderwerpen als het ontwerpen van een BI-strategie, BI- en Big Data-architecturen, informatie- en gegevensmodellering en gegevensbeheer en data governance. In 2002 is hij het bedrijf Nippur Business Intelligence begonnen, met kantoren in Oirschot en Zetten. In 2008 is ook mede door hem het softwarebedrijf QOSQO gestart, gericht op het ontwikkelen van software om de implementatie van verschillende BI-architecturen te automatiseren.

Alle videointerviews die zijn opgenomen tijdens ons DW&BI congres verschijnen in ons YouTube kanaal. Stay tuned en klik op de Abonneer-button.

Partners