15-05-2019

SAP introduceert clouddiensten voor de intelligent enterprise

Deel dit bericht

SAP brengt nieuwe intelligente clouddiensten en -oplossingen uit. Organisaties kunnen daarmee hun processen stroomlijnen en toewerken naar een intelligent enterprise-omgeving.
 
Met de nieuwe SAP HANA Cloud Services brengt SAP de kracht en prestaties van de SAP HANA-database naar de cloud. Gebruikers hebben hiermee één enkele gateway naar databases van elke omvang. Dit biedt een antwoord op de uitdagingen binnen gedistribueerde datalandschappen. De combinatie van de in-memorytechnologie van SAP HANA met datavirtualisatie resulteert in eenvoudige toegang tot en gebruik van data en een flexibel beheer. De oplossing is geschikt voor het aanleggen van 'datalakes', zodat door SAP HANA beheerde dataverzamelingen onbeperkt in omvang kunnen groeien. Ook on-premise gebruikers van SAP HANA gaan profiteren van de nieuwe clouddiensten, omdat ze flexibel capaciteit kunnen toevoegen als dat nodig is.
 
Tegelijkertijd ontwikkelt SAP Cloud Platform zich verder tot een platform voor businesstechnologie, waarmee klanten SAP-applicaties eenvoudig kunnen uitbreiden en integreren. SAP en partners verrijken het platform door hun zakelijke expertise in te brengen en te schalen.
 
SAP HANA Cloud Services en SAP Cloud Platform bieden klanten toegang tot alle SAP- en externe applicatiegegevens. Dat vermindert dubbele gegevens en verschaft één enkel punt voor beveiliging en governance. Daardoor hebben besluitvormers toegang tot alle actuele gegevens en kunnen zij erop vertrouwen dat hun data veilig en betrouwbaar zijn. Beslissers kunnen bovendien eenvoudig geavanceerde analytics, machine learning en andere technieken toepassen op bedrijfsprocessen.
 
Nieuwe diensten voor SAP HANA en SAP Cloud Platform
Twee voorbeelden van nieuwe diensten die gebruikmaken van SAP HANA Cloud Services zijn:
- SAP Data Warehouse Cloud. SAP Data Warehouse Cloud is de eerste nieuwe oplossing die is ontwikkeld met behulp van SAP Cloud Services. Het biedt een centrale, flexibele oplossing voor de opslag van heterogene data. De gegevens zijn hierdoor altijd beschikbaar voor alle mogelijke gebruiksscenario's. SAP Data Warehouse Cloud werkt volgens een pay-as-you-gomodel, wat betekent dat organisaties betalen voor het gebruik van de oplossing. SAP heeft een bètaprogramma opgezet waarvoor organisaties zich kunnen aanmelden om de nieuwe oplossing te testen.
- Geavanceerd documentenbeheer met OpenText. SAP brengt samen met partner OpenText  een dienst voor Document Management as a Service naar het SAP Cloud Platform. OpenText ontwikkelt oplossingen voor Enterprise Information Management. Met de dienst kunnen organisaties hun ongestructureerde documenten beheren. De oplossing maakt informatie beschikbaar in het volledige businessproces, wat de samenwerking vereenvoudigt en productiviteit vergroot. In de toekomst zal de oplossing volledig integreren met SAP S/4HANA Cloud.

Forse uitbreiding van innovatieplatform SAP Leonardo
SAP heeft ook updates aangekondigd voor SAP Leonardo. Uitbreidingen die SAP toevoegt aan het innovatieplatform zijn:
- SAP Intelligent Robotic Process Automation (RPA) SAP introduceert onder de vlag 'Intelligent RPA' nieuwe diensten die processen automatiseren middels de inzet van softwarematige robots. Deze bots automatiseren veelvoorkomende handmatige handelingen. SAP Intelligent RPA wordt geïntegreerd met het SAP Cloud Platform en kernoplossingen als SAP S/4HANA.
- SAP Data Intelligence SAP werkt momenteel aan SAP Data Intelligence, een end-to-end lifecycle-oplossing voor data en machine learning. SAP Data Intelligence geeft gebruikers meer controle over hun data, modellen en implementaties. Het combineert SAP Data Hub met SAP Leonardo Machine Learning Foundation tot een geïntegreerde cloudomgeving met opensourceframeworks als TensorFlow. SAP Data Intelligence komt in juni 2019 beschikbaar.
- Uitgebreide interoperabiliteit met Amazon Web Services IoT SAP biedt de mogelijkheid om AWS IoT Core in te zetten voor de connectiviteit en het gegevensbeheer van IoT-data voor SAP Leonardo IoT. Ook is het met SAP Leonardo IoT Edge mogelijk processen uit te voeren op AWS IoT Greengrass. De eerste functionaliteit komt eind 2019 beschikbaar.
- Nieuwe visuele formules voor SAP Analytics Cloud De analyticsomgeving SAP Analytics Cloud krijgt nieuwe 'visuele formules' waarmee organisaties afdelingsoverstijgende scenario's kunnen plannen. Met de integratie met SAP Integrated Business Planning hebben ze volledig zicht op hun KPI's in de SAP Digital Boardroom. Met de nieuwe software development kit (SDK) kunnen ze eigen applicaties ontwikkelen voor data-analyse, planning en voorspelling.

15 Guided Outcomes en Technology Packages
SAP presenteert vijftien SAP Guided Outcomes, lijsten van applicaties die organisaties kunnen inzetten voor het behalen van specifieke businessdoelen. In de eerste uitgave noemt SAP vijf zakelijke doelen: kostenoptimalisatie, omzetgroei, klantervaring, personeelsbeheer en optimalisatie van producten en service. De SAP Guided Outcomes zijn technisch volledig gekeurd en bieden best practices voor implementatie van oplossingen.
 
Ook brengt SAP intelligente 'technology packages' voor onder meer machine learning, begrip van natuurlijke talen en geavanceerde analytics. De pakketten, gebaseerd op de technologieën van SAP Leonardo, zijn in Silver- en Gold-varianten beschikbaar voor SAP S/4HANA, SAP C/4HANA suite en SAP SuccessFactors.

Partners