10-05-2019

NEN-ISO/IEC 27018 biedt betere bescherming persoonsgegevens in de cloud

Deel dit bericht

De persoonsgegevens van klanten, patiënten of burgers dienen veilig in de cloud te worden bewaard en mogen niet in verkeerde handen terecht komen. De onlangs herziene NEN-ISO/IEC 27018: 2019 geeft een praktische invulling voor het bevorderen van het vertrouwen in de cloud industrie. Tegelijkertijd biedt het de cloudindustrie richtlijnen om aan wetten en regelgeving te voldoen.

NEN-ISO/IEC 27018 is van toepassing op elk type organisaties ongeacht de omvang, bijvoorbeeld openbare en particuliere bedrijven, overheidsinstanties en non-profit organisaties. De norm geeft cloud gebruikers vertrouwen dat hun serviceprovider vertrouwelijk met de persoonsgegevens omgaat.

Beschermen en bewaren van persoonsgegevens
NEN-ISO/IEC 27018 is een uitbreiding op de normen NEN-EN-ISO/IEC 27001 en NEN-EN-ISO/IEC 27002 en beschrijft een uniforme en internationaal erkende aanpak voor het beschermen en bewaren van persoonsgegevens in de cloud. Met de aanvullende maatregelen uit NEN-ISO/IEC 27018 zijn leveranciers en afnemers van clouddiensten transparanter en beter in staat te voldoen aan hun wettelijke verplichtingen op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens.

Company:

NEN

Partners