25-04-2019

Alteryx neemt ClearStory Data over

Deel dit bericht

Alteryx heeft aangekondigd dat het ClearStory Data, een niet-beursgenoteerd softwarebedrijf gevestigd in Menlo Park, Californië, heeft overgenomen. ClearStory Data levert een enterprise analytics oplossing voor complexe en ongestructureerde data. Sinds de oprichting in 2011 heeft ClearStory Data zich gericht op het mogelijk maken van intelligente automatisering op grootschalige platforms voor gegevensverwerking, waaronder Spark.

Alteryx constateerde synergie tussen de twee bedrijven en met deze overname verkrijgt Alteryx een getalenteerd team en overtuigende technologie. Gelegen in het hart van de Silicon Valley, creëert de overname een natuurlijke uitbreiding van het Alteryx technologiecentrum, nodig om de snelle groei van de organisatie als aanbieder op de markt van data science en analytics te ondersteunen.

Alteryx is van mening dat ClearStory Data haar zal helpen een innovator te blijven van een codevrij platform voor citizen data scientists en een code-vriendelijk programma voor geschoolde statistici, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de zakelijke eisen van de chief data officer. De technische expertise van het team op het gebied van schaalbare berekeningen, data profiling en auto inference sluit aan bij de strategie van Alteryx om aan de vraag naar geavanceerde analyses te voldoen en daarbij een ​​end-to-end self-service data science en analytics platform aan te bieden.

Partners