Productie-uitval voorkomen met geïntegreerde IT/OT Cybersecurity
(09-05-2019)

Deel dit bericht

Datum: 09-05-2019
Kosten: Gratis
Organisator: Thales
E-mail: thales@yellow-communications.com
Website: https://register.gotowebinar.com/register/8250910475058779148
Telefoon: 0235553424
Plaats: https://attendee.gotowebinar.com/register/8250910475058779148
Locatie: Online

Steeds meer klassieke Operation Technology (OT) wordt tegenwoordig verbonden met internet. Het heeft voordelen om machines op afstand te kunnen uitlezen en bedienen, maar het maakt organisaties ook kwetsbaar voor misbruik – niet in de laatste plaats omdat de meest basale beveiligingsmaatregelen nog te vaak niet worden genomen (bron: Cybersecuritybeeld Nederland 2018, ministerie van Justitie en Veiligheid).

Cybersecurity in de wereld van OT is fundamenteel anders dan in de IT. Waar IT na een jaar of drie eigenlijk al verouderd is, heeft OT een veel langere doorlooptijd. De ontwikkeling en ingebruikname van nieuwe machinerie kan vele jaren in beslag nemen. Vervolgens wordt OT over decennia afgeschreven en moet het al die jaren storingsvrij en liefst non-stop blijven draaien. Continuïteit van leveren is cruciaal; even opnieuw opstarten is geen optie. Bovendien maken dit soort apparaten vaak deel uit van een veel groter ecosysteem: iedere uitval heeft potentieel verreikende gevolgen.

Deze webinar richt zich op de specifieke uitdagingen van cybersecurity binnen kritieke infrastructuren en OT. Aan de hand van praktijkvoorbeelden schetsen de experts de urgentie van een geïntegreerde cybersecurity benadering. U krijgt praktische tips om het basisniveau van uw cybersecurity snel naar een hoger niveau te brengen en concrete handvatten om de dreiging ook in de toekomst te beteugelen. Zet snel de eerste stappen naar een solide langetermijnstrategie!

Deze webinar is geschikt voor security-verantwoordelijken in een OT-omgeving en wordt gegeven door Eric ten Bos, Global Lead OT/IoT/IIoT cybersecurity bij Thales en Thijs Wientjes, ICT Architect bij ProRail

Tags:

Security

Partners