17-04-2019

ScyllaDB biedt Cloud Database Service

Deel dit bericht

Databases migreren volgens ScyllaDB naar de cloud met gemengde resultaten, waarbij klanten vaak moeten kiezen tussen het gemak van cloudservices en de kosten die zijn gekoppeld aan schaling- en prestatiemetingen zoals low latency. NoSQL-databaseleverancier ScyllaDB beweert deze problemen te hebben aangepakt met een nieuwe cloudservice die wordt uitgevoerd op Amazon Web Services die is ontworpen om real-time toepassingen in productie te brengen.

Het zes jaar oude ScyllaDB claimt dat het Scylla-platform de snelste column-store database is, waarbij de functionaliteit van Apache Cassandra wordt gecombineerd met de snelheid van een eenvoudige key-value store. De clouddatabase als managed service is gericht op de inzet en schaalvergroting van applicaties zonder administratieve overhead. ScyllaDB is bereid de nieuwe clouddatabasedienst te vergelijken met andere NoSQL-platforms zoals de DynamoDB key-value en document database van Amazon of de BigTable NoSQL wide-column service van Google Cloud.

Scylla Cloud is beschikbaar in AWS-regio's in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het plan is ook om Scylla cloud aan te bieden op Google Cloud Platform en Microsoft Azure.

Recent heeft het bedrijf Scylla Open Source 3.0 gelanceerd, met bugfix.
Meer informatie: ScyllaDB

Partners