17-04-2019

Mendix Data Hub biedt brede toegang tot data en resources

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en aanbieder in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, introduceert de Mendix Data Hub. Deze low-code benadering voor het benutten van data en digitale resources zorgt ervoor dat de problemen en kosten die doorgaans gepaard gaan met data-integratie tot het verleden behoren.

Dankzij de Mendix Data Hub hebben business professionals en ontwikkelaars zelf direct toegang tot databronnen die ze nodig hebben om baanbrekende software te creëren die nieuwe productstrategieën opleveren en operationele efficiency en customer engagement stimuleren. Dit alles vanuit het Mendix no-code/low-code platform.  

Derek Roos, CEO en oprichter van Mendix kondigde de Mendix Data Hub aan in zijn keynote tijdens Mendix World, het grootste low-code event ter wereld waar bijna 5.000 bezoekers van meer dan 1.100 organisaties samenkomen in Ahoy, Rotterdam.  

“De Mendix Data Hub neemt een barrière weg die het digitale proces al tientallen jaren hindert”, zegt Roos. “Low-code was pas het begin. Het creëren van een ‘discoverable enterprise’ met de Data Hub is de stap naar een volledig naadloos ontwikkelproces. Organisaties hebben een overvloed aan potentieel waardevolle data en een ingewikkeld web van applicaties en digitale diensten. Zij kunnen simpelweg niet vooruit als belangrijke data zich bevindt in de ene silo, API’s in een andere silo en een ander belangrijk onderdeel zich in een hoek bevindt waarvan niemand zelfs weet dat deze bestaat. In veel gevallen zorgen data-integratie-oplossingen er zelfs voor dat het geheel nog complexer wordt. Stel je eens voor hoe krachtig het is als iedereen die aan dezelfde applicatie werkt, toegang heeft tot de data en resources die ze nodig hebben. Ongeacht waar men is direct binnen handbereik zonder barrières. Dat is de omgeving die wij creëren.”

Data-integratie blijft bottleneck
Data-integratie blijft een grote bottleneck om snel software-oplossingen te kunnen bouwen. Traditionele benaderingen van integratie zijn vaak gecentraliseerd, complex en kunnen doorgaans alleen toegepast worden door experts. De Mendix Data Hub is ontwikkeld om dit te veranderen en integratie te democratiseren en tegelijkertijd governance en controle te behouden, net zoals Mendix heeft gedaan in het domein van applicatie-ontwikkeling.

De Mendix Data Hub is ontwikkeld om data en systemen te abstraheren naar een datavirtualisatielaag over de hele organisatie heen. Gebruikers kunnen nieuwe assets ontdekken via een datacatalogus of het nu gaat om data, events, API’s, bepaalde functionaliteit of zelfs andere apps. Zij kunnen deze simpelweg met drag-and-drop integreren in de applicaties die ze bouwen op het Mendix-platform. Dit betekent dat middleware voor integratie, connectoren of mapping overbodig wordt, de Data Hub zorgt ervoor dat het proces wordt geautomatiseerd.

Categorisatie
Om goede governance te garanderen en gebruik te maken van best practices binnen de organisatie, wordt de datacatalogus beheerd door experts op het gebied van de specifieke data en resources. Zij hebben ook de controle over de authenticatie voor toegang en het gebruik.
“Ik kan bijna niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is”, zegt Roos. “We hebben hetzelfde gedaan met low-code door een visuele omgeving te creëren die software-ontwikkeling op ieder niveau mogelijk maakt. Bedrijven die hun processen willen digitaliseren blijven tegen de beperking aanlopen dat er onvoldoende toegang is tot data en resources. Net zoals we hebben gedaan met low-code, abstraheren we dat proces nu ook.”

De Mendix Data Hub zorgt voor categorisatie van, en toegang tot iedere data asset die gecreëerd is met het Mendix low-code platform. Ook zorgt het voor verantwoord gebruik van vrijwel alle data in de organisatie. Bovendien hebben beheerders en ontwikkelaars inzicht in waar en hoe data wordt gebruikt in het applicatielandschap.

Digitale innovatie
Organisaties die gebruikmaken van de Mendix Data Hub profiteren direct van een hogere productiviteit aangezien teams veel sneller de data en resources kunnen vinden die ze nodig hebben. En, omdat ze ook nieuwe assets ontdekken die voorheen niet zichtbaar waren, kunnen ze applicaties ontwikkelen die de waarde van die data en resources optimaal ontsluiten. Hiermee wordt echte digitale innovatie en transformatie mogelijk voor de manier waarop organisaties zaken doen en klanten bedienen. 

Partners