16-04-2019

Macaw helpt Shoeby bij verkennen AI-mogelijkheden in Power BI

Deel dit bericht

Microsoft-specialist Macaw heeft samen met moderetailer Shoeby een verkenning uitgevoerd van nieuwe mogelijkheden op het gebied van artificial intelligence (binnen Microsoft Power BI. Dat gebeurde binnen het Private Preview Programma van Microsoft, waarbij het softwarebedrijf geselecteerde partners toegang geeft tot nieuwe functionaliteiten die nog niet op de markt zijn.

Macaw en Shoeby ontwikkelden voor hun verkenning van de nieuwe Power BI-features een businesscase rond het optimaliseren van het voorraaddistributiemodel. De verkenning leidde tot een verdiept inzicht in de werking van de nieuwe features van Power BI en in de potentiële impact van het toepassen van Self-Service AI binnen de organisatie. Met de opgedane kennis kan Shoeby nieuwe Machine Learning-mogelijkheden ontsluiten naar de business, zijn de data science-teams te ontlasten en worden AI en Machine Learning veel toegankelijker voor de eindgebruikers. Daarnaast beschikt het bedrijf sneller over belangrijke inzichten en trends.

Microsoft introduceerde eerder dit jaar nieuwe features binnen Power BI op het gebied van Machine Learning, waardoor Self-Service AI makkelijker wordt en organisaties AI breder kunnen inzetten. Deze features zijn inmiddels door Microsoft op de markt gebracht en nu voor alle klanten beschikbaar.

Partners