12-04-2019

Tableau helpt European Investment Fund met visualisatie Europese investeringen

Deel dit bericht

Het European Investment Fund (EIF) werkt samen met Tableau om een interactieve kaart te maken die de EIF-investeringen visualiseert. De openbare kaart is gebouwd op Amazon Web Services cloudplatform en maakt gebruik van Tableau om een visuele weergave te maken van EIF-investeringen in projecten binnen de gehele EU.

Met de kaart kan men inzien waar en hoe het EIF bedrijfsinitiatieven in de lidstaten heeft gesteund. De huidige gegevens tonen locaties en contexten van miljarden geïnvesteerd euro’s in de afgelopen 25 jaar in meer dan 1,2 miljoen bedrijven.

Volgens James Eiloart, Senior VP EMEA bij Tableau, zijn publieke instellingen op zoek naar nieuwe manieren om contact te leggen met hun burgers. Door op een gebruiksvriendelijke, visuele manier toegang te geven tot openbare data kunnen mensen vragen onderzoeken en de meest relevante inzichten vinden. “Datavisualisatie en -verkenning is een krachtige manier voor mensen om te begrijpen hoe overheidsgeld wordt uitgegeven om hun gemeenschap te verbeteren. Ons werk met het EIF is hiervan een fantastisch voorbeeld en toont de best practices in hoe overheidsorganisaties hun data kunnen openen voor een publieke controle die transparantie verhoogt en tastbare voordelen oplevert."

De kaart biedt gebruikers de mogelijkheid om investeringscijfers op nationaal en regionaal niveau te bekijken, evenals die voor individuele bedrijven. Het biedt up-to-date gegevens over de geïnvesteerde bedragen, het aantal bedrijven dat steun van het EIF geniet, en het geschatte aantal banen dat in een lidstaat van de regio wordt ondersteund. Door deze informatie gemakkelijk toegankelijk te maken voor het publiek wil het project een breder begrip van de beleidsbeslissingen van de overheid tot stand brengen.

Op de kaart is onder andere te zien dat in Nederland het grootste deel aan investeringen naar het westen van het land gaat, en voor een zeer groot deel naar de regio Rijnmond.
Bekijk hier de kaart

Partners