04-04-2019

Cloudera kondigt twee Edge Data Management-oplossingen aan

Deel dit bericht

Cloudera heeft twee edge data management software-oplossingen aangekondigd die ontwikkelaars en architecten voor het Internet of Things in staat stellen om met beter controle datagedreven inzichten van en naar de edge te verzamelen, transporteren en beheren. De oplossingen omvatten Cloudera Edge Management, een oplossing voor IoT en streaming data, en Cloudera Flow Management, een grootschalige data-ingestion en managementoplossing.

De edge is een van de snelstgroeiende databronnen, maar de meeste IoT-data zijn ongestructureerd. Ondernemingen hebben betere tools nodig om data aan de edge te verzamelen, analyseren en ernaar te handelen. De nieuwe oplossingen van Cloudera helpen om data overal te beheren en bruikbare inzichten te verkrijgen. "Bij Cloudera zijn we gefocust op het leveren van een enterprise data cloud voor klanten die complexe databeheer- en analytische use cases moeten oplossen die zich uitstrekken van de edge tot AI," zegt GM Vikram Makhija van de business unit Data in Motion bij Cloudera.

Cloudera Edge Management en Cloudera Flow Management zullen deel uitmaken van Cloudera DataFlow, een open source data-in-motion platform voor streaminganalyse, dat gegevens verzamelt, beheert en analyseert voor inzichten en onmiddellijke bruikbare informatie. Cloudera DataFlow is ontworpen voor het verwerken van grote hoeveelheden real-time streaminggegevens, het volgen van herkomst en afkomst en het beheren van edge-applicaties en streamingbronnen.

Cloudera Edge Management
Cloudera Edge Management helpt IoT-ontwikkelaars en architecten met de verwerking van IoT-gegevens. Het platform beheert, bestuurt en bewaakt agents om data te verzamelen van edge-apparaten en duwt vervolgens de informatie terug naar de rand. De oplossing bestaat uit twee hoofdcomponenten: een lichtgewicht edge-agent voor het verzamelen en verwerken van gegevens aan de edge; en een nieuwe agentbeheerhub genaamd Edge Flow Manager met een codevrije drag and drop ontwikkelingsomgeving.

Cloudera Flow Management
Cloudera Flow Management is een codevrije data ingestion en data management oplossing. Met een intuïtieve gebruikersinterface, meer dan 300 processoren en Apache NiFi, biedt Cloudera Flow Management zeer schaalbare data movement, -transformatie- en beheerfuncties. Cloudera Flow Management vermindert de benodigde tijd voor data-integratie doordat petabytes aan data snel tussen datacenters of van on-premises naar de cloud kunnen worden verplaatst. Gevoelige data worden veilig van de edge naar de onderneming verplaatst op een manier die voldoet aan gegevensbeleid. Deze release integreert NiFi met Cloudera Manager, Apache Impala en Apache Kudu.

Cloudera Edge Management en Cloudera Flow Management komen in de loop van april algemeen beschikbaar.
Meer informatie: Cloudera

Op 16 april is er een Data-in-Motion Tech Launch Showcase.

Partners