04-04-2019

Dataiku kondigt release van Dataiku Free en Lite Edition aan

Deel dit bericht

Dataiku, platform voor Enterprise AI en machine learning, heeft de release van Dataiku Free Edition en Dataiku Lite Edition aangekondigd. Met deze releases zijn kleine en middelgrote bedrijven in staat om data science, machine learning en AI in hun organisatie te democratiseren ongeacht de grootte. De nieuwe platforms zullen kleinere of startende bedrijven een gelijkwaardige kans bieden om hun organisaties te begrijpen, samen te werken en te transformeren via Enterprise AI.

Volgens Gartner zal tegen 2022 meer dan 50 procent van de middelgrote bedrijven hun productiviteit en groei verbeteren door artificial intelligence toe te passen in hun kernactiviteiten. Met dit in het achterhoofd erkent Dataiku dat AI-innovatie van cruciaal belang is voor elk bedrijf en dat het waarde toevoegt, zelfs wanneer het op een kleinere schaal wordt uitgevoerd.
CEO Florian Douetteau van Dataiku wil met de nieuwe aanbiedingen het gebruik van AI democratiseren, zodat bedrijven van elke omvang het concurrentievoordeel kunnen behalen dat hoort bij de hedendaagse AI-revolutie.” We zijn er trots op deze beweging te leiden en kijken er naar uit om samen met bedrijven van elke omvang hun bedrijfsmodellen te transformeren en nieuwe markten en kansen open te breken. We zijn enthousiast over de samenwerking die we al hebben met meer dan 1.000 kleinere en middelgrote bedrijven die hun pad naar Enterprise AI beginnen met Dataiku Free en Lite Editions. "

Dataiku Free Edition
De bijgewerkte en uitgebreide Dataiku Free Edition maakt de opbouw mogelijk van een uniek samenwerkingsplatform waarbij meerdere gebruikers aan dezelfde projecten kunnen werken en toegang hebben tot geïntegreerde documentatie en kennisuitwisseling. Met de Dataiku Free Edition kunnen teams van maximaal drie gebruikers tegelijkertijd aan data werken. Dataiku Free Edition is beschikbaar op Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure, en on-premise.

Dataiku Lite Edition
Dit nieuwe platform biedt alle mogelijkheden van de Dataiku Free Edition, terwijl gebruikers ook de belangrijkste functies van de Dataiku Team en Enterprise Editions kunnen gebruiken. Dataiku Lite Edition is ontworpen als een toegangspunt voor kleinere bedrijven om hun reis te beginnen met Enterprise AI, en die het platform en mogelijkheden kunnen uitbreiden naarmate hun organisaties groeien. Dit platform verlicht de pijnpunten die veel kleinere bedrijven ondervinden bij het opzetten van AI-initiatieven vanwege een gebrek aan middelen.

Dataiku gelooft dat deze aankondiging blijft voortbouwen op het momentum, de groei en de erkenning die het bedrijf het afgelopen jaar heeft ontvangen. Eerder deze maand bracht het bedrijf de nieuwste versie van het softwareplatform uit: Dataiku 5.1. In februari breidde Dataiku uit naar de Asia Pacific regio met een vestiging in Sydney. In januari werd Dataiku uitgeroepen tot Challenger in het Magic Quadrant van Gartner 2019 voor Data Science en Machine-Learning Platforms. In december 2018 kondigde Dataiku zijn $ 101 miljoen Series C-ronde aan om Enterprise AI wereldwijd te transformeren en te democratiseren.

Meer informatie:
Dataiku Free Edition
Dataiku Lite Edition

Partners