28-03-2019

QUIPU 4.0 biedt volgend niveau in automatisering van data management

Deel dit bericht

In navolging van zijn succesvolle voorganger is QOSQO verheugd de release van QUIPU 4.0 aan te kondigen. QUIPU 4.0 gaat nog een stap verder door het volgende niveau in automatisering van data management in te voeren met behulp van patronen als leidraad. Hierdoor worden datawarehouse-automatisering, datamigratie, big data-applicaties en soortgelijke projecten veel sneller en eenvoudiger, met als gevolg vermindering van risico's en verbetering van de kwaliteit van oplossingen die moeten worden ontwikkeld.

QOSQO gelooft er sterk in om de kennis van data-engineers en data-architecten te benutten. Door het eenvoudige werk te automatiseren en zo saaie klussen te elimineren komt het plezier terug. Zodat data-engineers en data-architecten zich kunnen concentreren op de complexe taken die aan de orde zijn bij datatransformatie en om meer tijd te besteden aan het voldoen aan bedrijfsbehoeften om zo mee te werken aan het creëren van waarde voor het bedrijf.

Het risico op het gebied van software-engineering wordt drastisch verlaagd. Niet langer zullen bedrijven afhankelijk zijn van individuele consultants, die elk een persoonlijke benadering van codering introduceren. QUIPU genereert dezelfde betrouwbare code, op dezelfde manier, op elk moment. Dit vermindert de noodzaak voor uitgebreid testen en verhoogt de algehele kwaliteit van de te genereren oplossingen.

De vorige versie van QUIPU bood al software en services aan die datawarehouse-oplossingen genereren op basis van data vault. QUIPU 4 tilt de generatie naar een hoger niveau en genereert meer algemene datamanagementoplossingen op basis van standaardpatronen waar dat mogelijk is, inclusief datawarehouses, datamigraties en big data-applicaties. QUIPU 4 ondersteunt ook de specificatie van uitzonderingen en de standaardpatronen die niet van toepassing zijn. Op deze manier zal regeneratie dezelfde patronen opnieuw toepassen, maar zullen ook de uitzonderingen opnieuw worden toegepast, wat resulteert in dezelfde uitkomst.

De eerste release van het nieuwe platform zal een eerste set modules omvatten voor reverse engineering van bronsystemen, generatie van HDA-datamodellen en verschillende views om actuele data, historische data of actuele data inclusief verwijderde data te tonen. Code kan worden gegenereerd voor tabelstructuren en laadcodes met behulp van sjablonen. Nieuwe bouwstenen kunnen naar wens in korte tijd worden ontwikkeld en zullen worden toegevoegd om de mogelijkheden van QUIPU verder uit te breiden.

Model-naar-model conversie
QUIPU 4 is een platform dat model-naar-model-conversie ondersteunt. Dit is waar het product zich onderscheidt van bestaande ETL-tools en andere datawarehouse automatiseringstools. Deze tools werken goed bij het transformeren en manipuleren van data op entiteit- of attribuutniveau, maar missen de ondersteuning voor het definiëren en ontwikkelen van transformaties op modelniveau. Het is op dit hogere niveau dat patronen kunnen worden gevonden en toegepast en dus kunnen worden gegenereerd. Dit levert volgens de leverancier een veel efficiëntere manier op om oplossingen voor data management en datawarehousing te ontwikkelen.

Modulaire aanpak
QUIPU 4 biedt maximale flexibiliteit bij het ontwerpen en automatiseren van elke gewenste architectuurlaag. De nieuwe webgebaseerde grafische gebruikersinterface biedt een canvas waarmee de gewenste bouwstenen te selecteren zijn om dit te bereiken. Nieuw benodigde bouwstenen kunnen door de leverancier in korte tijd worden ontwikkeld.

Meer informatie

Partners