20-03-2019

Dataiku versnelt groei met uitbreiding activiteiten naar APAC-markt

Deel dit bericht

Dataiku breidt haar activiteiten uit naar Azië en de Pacific (APAC). Het eerste kantoor van Dataiku in de regio is geopend in Sydney. Het versterken van de activiteiten in APAC geeft aan dat het bedrijf een  volgende stap zet in zijn strategie voor wereldwijde groei. Het nieuwe kantoor wordt de werkplek van tientallen data scientists en andere medewerkers met een klantgerichte functie. Zij helpen klanten van Dataiku het gebruik van data in hun organisatie te democratiseren met behulp van AI, machine learning en data science.

De uitbreiding naar de APAC-regio bouwt voort op de erkenning die Dataiku in de afgelopen maanden kreeg. Zo werd het door Gartner benoemd tot Challenger in het Gartner Magic Quadrant voor Data Science en Machine Learning Platformen 2019. In december 2018 kondigde Dataiku aan een Series C-investering van 101 miljoen te hebben binnengehaald waarmee het enterprise AI wereldwijd toegankelijker kan maken.

"Ons nieuwe kantoor in Sydney sluit aan bij onze missie om data binnen organisaties te democratiseren en bedrijven te helpen navigeren door de continu veranderende wereld van AI”, zegt Florian Douetteau, CEO van Dataiku. "In Australië hebben we een sterk team dat wordt geleid door Steve Gilbert. We zien ernaar uit lokale organisaties te ondersteunen en het meeste te halen uit de mogelijkheden die AI biedt voor de transformatie van bedrijven.”

Tags:

Data Science

Company:

Dataiku

Partners