19-03-2019

Atos beveiligt Olympische Spelen op basis van gezichtsherkenning

Deel dit bericht

Atos heeft voor de Olympische Spelen die in 2020 in Tokyo plaatsvinden het Advanced Access Control Systeem ontwikkeld. Dit systeem wordt ondersteund met software voor gezichtsherkenning van NEC en IT-oplossingen van Panasonic. In haar hoedanigheid van wereldwijd IT-partner van het Internationaal Olympische Comité en als systeemintegrator van deze editie van de Olympische Zomerspelen is Atos verantwoordelijk voor het beheer van het Advanced Access Control System.

Om te waarborgen dat de alle leden van de Olympische familie probleemloos toegang krijgen tot het evenement zet Atos in op een versterking van haar beveiligingssystemen. Dit doet zij onder meer door de toepassing van een systeem dat is gebaseerd op gezichtsherkenning. Dit voorziet in een strikt beveiligd identificatieproces dat een kortere doorlooptijd heeft in vergelijking met eerdere edities van de Olympische Spelen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Olympische Spelen dat gezichtsherkenning wordt ingezet voor atleten, vrijwilligers en stafmedewerkers.

Ook zal Atos voor het eerst gebruikmaken van IC-chips die door DNP en Toppan zijn geleverd aan het Organiserend Comité van de Olympische Spelen in Tokyo. Haar infrastructuur omvat beveiligde systemen op meer dan 350 toegangspunten bij 43 officiële wedstrijd- en andere locaties, waaronder het International Broadcast Centre, het perscentrum en het Olympisch Dorp. De IC-chips worden geïntegreerd in de accreditatiekaarten van alle atleten, vertegenwoordigers van federaties en de volledige Olympische familie.

Het gezicht van elk lid van de Olympische familie, zo’n 300.000 personen, ondergaat een fotografische validatie om binnen het NEC-systeem data te creëren. De identiteit van de desbetreffende persoon wordt vervolgens bevestigd door de foto op de accreditatiekaart te combineren met de data in het systeem voor gezichtsherkenning dat bij elk toegangspunt is geïnstalleerd.

Tags:

Security

Company:

Atos

Partners