05-03-2019

IBM brengt AI en geavanceerde analyses naar de industriële wereld

Deel dit bericht

IBM heeft een nieuw portfolio met Internet of Things-oplossingen aangekondigd die kunstmatige intelligentie en geavanceerde analyses combineren om organisaties met veel activa te helpen onderhoudsstrategieën te verbeteren. De oplossing is ontworpen om organisaties te helpen kosten te verlagen en het risico te verminderen van storingen in fysieke activa zoals voertuigen, productierobots, turbines, mijnapparatuur, liften en elektrische transformatoren.

IBM Maximo Asset Performance Management (APM) oplossingen verzamelen vrijwel realtime data van fysieke bedrijfsmiddelen en bieden inzicht in de huidige bedrijfsomstandigheden, voorspellen mogelijke problemen, identificeren problemen en bieden reparatie-aanbevelingen.

Verschuiven van onderhoudsstrategie
Organisaties in sectoren zoals energie en nutsbedrijven, chemicaliën, olie en gas, productie en transport, kunnen duizenden activa hebben die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering. Deze activa produceren enorme hoeveelheden data over hun bedrijfsomstandigheden. Het in bedrijf houden van deze assets is essentieel voor operations en het monitoren en optimaliseren van voortdurende onderhouds-, reparatie- en vervangingsbeslissingen vereist constante analyse. Volgens analistenbureau Aberdeen Research kan ongeplande downtime een bedrijf tot wel 260.000 dollar per uur kosten. De APM-oplossingen van IBM helpen organisaties bij het verschuiven van onderhoudsstrategieën van preventief naar voorspellend en prescriptief, door verschillende databronnen te integreren om activa te vinden die aandacht nodig hebben en acties aan te bevelen.

De oplossing vormt een aanvulling op de bestaande Enterprise Asset Management mogelijkheden van een bedrijf, zoals de  Maximo EAM-oplossing van IBM, en kan naadloos worden geïntegreerd met andere EAM-providers. Het bevat:
• Asset Health Insights: levert beoordelingen in bijna realtime om onderhouds- en vervangingsbeslissingen te nemen.
• Predictive Maintenance Insights voorspelt de gezondheid van assets met behulp van statistische modellen en machine learning.
• Equipment Management Assistant: stelt technici in staat om apparatuur te repareren met een AI-aangedreven assistent.

IBM zal de APM-suite ook aanbieden voor specifieke bedrijfstakken, te beginnen met APM for Energy and Utilities.

Partners