05-03-2019

Capgemini en IDEMIA lanceren veilig IoT-platform

Deel dit bericht

Capgemini gaat een samenwerking aan met IDEMIA, aanbieder in identiteitsbeheer, met als doel een veilig platform lanceren voor het beheer van IoT-devices. Dit platform versterkt de veilige connectiviteit voor een breed scala aan apparaten en gegevens. Deze overeenkomst is een stap om tegemoet te komen aan de steeds groeiende behoefte aan connectiviteit en beveiliging van slimme objecten.

Hoewel de kosten van cybercriminaliteit tussen 2015 en 2019 verviervoudigd zijn, zal IOT meer kansen creëren voor veel industrieën. Om ervoor te zorgen dat IoT schaalbaarder en betrouwbaarder wordt voor klanten en eindgebruikers, moeten de connectiviteit en beveiliging worden verbeterd.

Hoognodige beveiliging
Gesteund door expertise van Capgemini en IDEMIA, biedt het platform de hoognodige beveiliging en connectiviteit van slimme apparaten. Tegelijkertijd vereenvoudigt het de installatie, configuratie en integratie van deze apparaten met bestaande back-end systemen van klanten. Bijvoorbeeld: een e-health app geeft artsen de flexibiliteit om voor hun patiënten te zorgen via een uitwisseling van kritieke gegevens. Ook biedt het artsen de mogelijkheid om slimmere beslissingen te nemen op basis van geverifieerde en versleutelde devices, beveiligde toegang (om parameters te wijzigen) en veilige data flow. Op dezelfde manier, binnen een fabriek of infrastructuur, stelt het machines en apparaten in staat om verbinding te maken, om schommelingen te voorspellen en te voorkomen.

M-TRUST oplossing
Het platform zal gebaseerd zijn op Capgemini’s IoT device management platform X-IoT, dat elk type gateway en protocollen naar de cloud veilig verbindt en beheert, plus IDEMIA’s M-TRUST oplossing, die de veiligheid van alle verzamelde gegevens, commando’s en configuraties naar apparaten garandeert. Het kan worden gebruikt voor alle soorten apparaten, van eenvoudige slimme gezondheidsapparaten en slimme leidingen om water te leveren aan een stad, tot industriële machines en apparaten.

Tags:

Capgemini, IDEMIA

Company:

IoT, Security

Partners