20-02-2019

Microsoft en BeCode openen eerste AI-school in België

Deel dit bericht

Microsoft, BeCode en vijf partners lanceren samen de eerste AI-school in België om het tekort aan AI-experts aan te pakken. De ambitie is om negen scholen in België te openen en 350 tot 500 mensen per jaar op te leiden. De AI School is toegankelijk en gratis voor iedereen om diversiteit aan te moedigen.

Om het nijpende tekort aan AI-experts aan te pakken, slaan BeCode, Microsoft en vijf stichtende partners – Cronos Groep, Delaware, Faktion, KPMG en Xylos – de handen in elkaar. Samen hebben ze de eerste AI-school in België geopend, in aanwezigheid van Philippe De Backer, Minister van Digitale Agenda. De AI School verwelkomt in april al twintig studenten voor een trainingsprogramma van tien maanden. Kandidaten die zich willen inschrijven voor de nieuwe AI school hebben geen voorafgaande kennis nodig.

Tekort aan AI-experts
Het recente onderzoek AI in Belgium geeft aan dat 75 procent van de Belgische bedrijven al eerste stappen in kunstmatige intelligentie heeft gezet. Anderzijds geven Belgische werkgevers aan dat het moeilijk is om medewerkers met de juiste AI-vaardigheden aan te trekken. “België zit in de Europese kopgroep als het gaat om investeringen in AI. De technologie is dus klaar, alleen de moeizame werving staat een aansluiting met toplanden nog in de weg”, zegt General Manager Didier Ongena van Microsoft Belux. “Met de juiste competenties kan België meer voordeel halen uit AI.”

Gratis opleiding
De eerste twintig studenten starten binnenkort aan hun trainingsprogramma. De cursussen worden door initiatiefnemer BeCode georganiseerd op de campus BeCentral in Brussel, en gefaciliteerd door de stichtende partners. De studenten zullen een opleiding van zeven maanden volgen in databeheer en AI. Daarna volgt een stage van drie maanden. Deelname aan het programma is gratis. BeCode en Microsoft willen snel uitbreiden met acht nieuwe AI-scholen. De ambitie is om elk jaar een vijfhonderdtal studenten op te leiden.

Partners