15-02-2019

IBM biedt grootschalige implementatie AI met beschikbaarheid IBM Watson op elke cloud

Deel dit bericht

IBM heeft tijdens Think 2019 een nieuw hoofdstuk aangekondigd in de reis van AI-experiment naar grootschalige implementatie en industriële transformatie. IBM heeft Watson portable gemaakt voor elke cloud en stelt bedrijven in staat om vendor lock-in te voorkomen en AI te implementeren waar hun gegevens zich dan ook bevinden.

Volgens General Manager Rob Thomas bij IBM Data en AI konden bedrijven slechts beperkt experimenteren met AI in silo’s, vanwege de beperkingen veroorzaakt door cloud provider lock-in van hun data. “Omdat de meeste grote organisaties gegevens opslaan in hybride cloudomgevingen, hebben ze vrijheid en keuzemogelijkheden nodig om AI toe te passen, waar hun data ook maar zijn opgeslagen. Door de silo-infrastructuur open te breken kan IBM bedrijven helpen hun transformatie met behulp van AI te versnellen."

Prestaties verbeteren
IBM Watson is ontworpen om organisaties te helpen om met AI hun prestaties te verbeteren. Met een duidelijke reeks toepassingen, development tools, machine learning modellen en beheerservices helpt Watson organisaties met data mining, resultaten te voorspellen en processen te automatiseren.

De aankondigingen bevorderen de missie van IBM door bedrijven een eenvoudiger en snellere manier te bieden om AI-modellen en -toepassingen in elke cloud te bouwen, te implementeren en uit te voeren. Hiermee kunnen organisaties:
• IBM Watson services uitvoeren op elke cloud, inclusief Watson Assistant en Watson OpenScale. Door hun integratie met IBM Cloud Private for Data (ICP for Data) kunnen Watson en Watson OpenScale nu elke omgeving draaien - on premise, op elke private, public of hybride multicloud - waardoor bedrijven AI kunnen toepassen op data, ongeacht waar ze zijn gehost. Ook kunnen bedrijven AI implementeren in hun apps, ongeacht waar ze zich bevinden. De flexibiliteit die hierdoor ontstaat kan een van de grootste obstakels voor schaalvergroting van AI wegnemen, omdat bedrijven nu hun data in beveiligde of voorkeursomgevingen kunnen laten zitten en Watson naar die gegevens kunnen brengen.
• AI-software implementeren die bedrijfsprocessen automatiseert voor verbeterde efficiëntie en prestaties. Nieuwe AI digital automation software is ontworpen om klanten in staat te stellen patronen in hun business processen te ontdekken en vervolgens AI-ingebedde programma's te maken om bepaalde workflows te automatiseren.

IBM Cloud Private for Data
ICP for Data is de open cloud-native informatiearchitectuur van IBM voor AI, die is geïntegreerd met geavanceerde functies voor data science, data engineering en applicatieontwikkeling. Het is ontworpen om bedrijven te helpen eerder onbereikbare inzichten uit hun gegevens te halen. Openheid vormt de kern van ICP voor Data, waarvoor Watson Studio een sleutelrol speelt. Op basis van intern onderzoek maakt 85 procent van de Watson-gebruikers bijvoorbeeld gebruik van open source-talen en frameworks zoals Python, R en TensorFlow binnen de Watson-familie.

In het rapport The Forrester Wave: Enterprise Insight Platforms, Q1 2019, benoemde Forrester Research ICP for Data als een 'leider'. Het rapport analyseert en beoordeelt Enterprise Insight-platforms die data management, analyse en ‘insight application development tooling’ combineren. In de studie merkte Forrester op: "IBM heeft vooraf geïntegreerde functies waarmee klanten binnen een week of minder productief kunnen zijn. We waren ook onder de indruk van de door ML ondersteunde tools voor data cataloging en governance. Het platform van IBM gebruikt Kubernetes om on-premise of in de public cloud te implementeren.”

Watson komt naar ICP for Data
De kern van de aankondigingen is een reeks nieuwe voor ICP for Data gebouwde Watson-microservices, die zijn gebaseerd op open source-technologieën en eenvoudig schaalbaar in cloudomgevingen. Op basis van Kubernetes kunnen deze nieuwe Watson-microservices worden uitgevoerd op IBM Cloud en andere openbare, hybride of multi-cloudomgevingen. De microservices zijn gebaseerd op de volgende softwareoplossingen:
• Watson OpenScale: IBM's open AI-platform voor het beheer van meerdere instances.
• Watson Assistant: de AI-tool voor het bouwen van conversationele interfaces in toepassingen en apparaten.
De Watson-services sluiten aan bij Watson Studio en Watson Machine Learning, naast andere services die momenteel beschikbaar zijn op ICP for Data. Later dit jaar wil IBM extra Watson-services naar ICP for Data brengen, waaronder Watson Knowledge Studio en Watson Natural Language Understanding.

Watson Machine Learning Accelerator
Naast dit nieuws heeft IBM ook aangekondigd dat IBM Watson Machine Learning wordt uitgebreid met een nieuwe Accelerator (Watson Machine Learning Accelerator) die hoogwaardige GPU-clustering op Power Systems en X86-systemen mogelijk maakt. Gecombineerd met de GPU-geheugenbandbreedte van IBM POWER9, biedt de oplossing tot tien keer snellere Machine Learning training dan concurrerende oplossingen. U kunt hier meer over de benchmark lezen.

IBM Business Automation Intelligence met Watson
Naast de release van deze oplossingen heeft IBM een toekomstige softwaretoepassing aangekondigd: IBM Business Automation Intelligence met Watson. Hiermee kan management AI rechtstreeks toepassen op applicaties, het personeelsbestand versterken, en op intelligente wijze werk automatiseren. Daarnaast meet de software het niveau van impact en effectiviteit van AI op bedrijfsresultaten. Verwacht wordt dat IBM Business Automation Intelligence with Watson later dit jaar beschikbaar zal zijn.
Meer informatie: het vroege toegangsprogramma IBM.biz/GoAutomate.

Partners