15-02-2019

Toucan Toco opent vestiging in de Verenigde Staten

Deel dit bericht

Toucan Toco betreedt de Amerikaanse markt. Na eerdere succesvolle uitbreiding in Europa, waar het inmiddels kantoren heeft in Frankrijk, Spanje, Italië en de Benelux, opent Toucan Toco nu een vestiging in New York. Toucan Toco is een Franse startup gespecialiseerd in data storytelling.

Toucan Toco is in 2014 opgericht en een zogeheten ‘bootstrapped startup’, dit betekent dat het bedrijf nooit geld heeft opgehaald bij investeringsbedijven maar voor volledig organische groei gaat. Bij Toucan Toco zijn 75 mensen in dienst, op de klantenlijst prijken Fortune 500-bedrijven zoals Renault en L’Oreal. In het afgelopen jaar heeft Toucan Toco met succes de Spaanse, Italiaanse en Nederlandse markt betreden. Ook het personeelsbestand is flink veranderd van een monocultureel team van 30 mensen naar een multicultureel team van 75 personen dat zich richt op diverse markten.

Bijzondere groeistrategie
Mede-oprichter Bapiste Jourdan van Toucan Toco gelooft dat elk bedrijf in een eigen tempo groeit. “Het gaat niet sneller of langzamer door externe geldbronnen aan te boren. Wij geloven sinds de start van onze organisatie in organische groei en dat betaalt zich op dit moment uit. Toucan Toco groeit net hard als bedrijven die wel actief fondsen werven.”
In plaats van veel te investeren om snel de top van een markt te bereiken, bouwt Toucan Toco een solide basis door klein te beginnen. De nieuwe markt wordt verkend door een sales-medewerker en een sales development-verantwoordelijke. Zodra een eerste deal getekend is, laat het bedrijf het team verder groeien in het juiste tempo.

Partners