12-02-2019

Inschrijving voor Nederlandse Data Science Prijzen is geopend

Deel dit bericht

De Nederlandse Data Science Prijzen zijn door de KHMW en de BDA in het leven geroepen om uitzonderlijk innovatief ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van data science in de schijnwerpers te zetten. De initiatiefnemers willen hiermee Nederland op de kaart zetten als data science-land bij uitstek. De inschrijving voor de derde editie is geopend.

Ook in 2019 stellen de sponsors van deze prijzen, AIMMS, Elsevier Science, Lubbers De Jong en ORTEC drie prijzen ter beschikking:
• De Anthony Fokker Prijs voor startups beloont ondernemingen die korter dan vijf jaar bestaan en op innovatieve wijze data science toepassen. Aan deze prijs is geen geldbedrag verbonden.
• De Hendrik Lorentz Prijs is bedoeld voor een organisatie binnen het bedrijfsleven of de overheid die op een onderscheidende en innovatieve manier data science toepast. Aan deze prijs is geen geldbedrag verbonden.
• De Gerrit van Dijk Prijs wordt uitgereikt aan een promovendus. De prijs wordt toegekend op basis van het ingezonden proefschrift. Aan deze prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden.

Op donderdag 13 juni 2019 worden de Nederlandse Data Science Prijzen voor de derde keer toegekend. Dit maal vindt de uitreiking plaats bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch. Als keynote van het evenement spreekt Viktor Mayer Schönberger, Professor of Internet Governance and Regulation aan het Oxford Internet Institute van de Universiteit van Oxford.

De inschrijving voor de editie 2019 opent 12 februari. Sluitingsdatum is 31 maart 2019. Informatie en aanmelden: nederlandsedatascienceprijzen.nl

Partners