12-02-2019

SAS leider in Gartner MQ Data Science en Machine Learning Platforms

Deel dit bericht

Gartner heeft SAS uitgeroepen tot leider in de 2019 Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning Platforms. Gartner roemt SAS in dit rapport voor haar volledigheid in visie en het vermogen om de inzichten uit data te operationaliseren. Dit is het vijfde jaar dat SAS de leiderschapspositie in dit kwadrant inneemt.

Mark Bakker, Practice Lead bij SAS, is trots dat Gartner SAS opnieuw tot leider heeft uitgeroepen in dit overzicht. “De beoordeling van SAS is gebaseerd op twee oplossingen die belangrijk zijn voor het succes van data scientists: SAS Visual Data Mining and Machine Learning en SAS Enterprise Miner. Beide oplossingen bieden hen de mogelijkheid om snel complexe analytische problemen op te lossen waardoor ze betere en snellere beslissingen kunnen nemen. Machine learning mag niet ontbreken in de toolbox van de moderne data scientist, het stelt organisaties in staat om snel kansen te identificeren, maar ook om risico's te vermijden die anders door de mens onopgemerkt blijven”, aldus Bakker.

De SAS Viya engine, SAS Visual Data Mining en Machine Learning omvatten volgens SAS de nieuwste algoritmes op het gebied van statistiek, machine learning, deep learning en tekstanalyse, die gestructureerde en ongestructureerde data exploraties versnellen en tegelijkertijd populaire open source technologieën ondersteunen. Het gehele machine learning-proces van data tot discovery tot deployment komt volgens het bedrijf samen in een omgeving. SAS Visual Data Mining en Machine Learning behaalden bijzonder hoge scores op het gebied van gebruikersinterface en de exploratie en visualisatie van gegevens. Ook scoorde SAS hoog op de onderdelen datapreparatie, automatisering en augmentatie.

Met SAS Enterprise Miner kunnen relaties en patronen worden geïdentificeerd die in bedrijfsgegevens verborgen liggen. Het stroomlijnt het datamining proces om nauwkeurige voorspellende en beschrijvende analytische modellen te creëren om de beste fit te vinden, ongeacht de grootte van de dataset.

Meer informatie: SAS Visual Data Mining en Machine Learning

Partners