12-02-2019

Microsoft sluit zich aan bij OpenChain Project

Deel dit bericht

Het OpenChain-project, dat opgezet is om het vertrouwen in open source software te vergroten, heeft aangekondigd dat Microsoft zich heeft aangesloten als platinum-lid. Doel van Microsoft is om nauwer samen te werken met de OpenChain-community om standaarden te creëren die meer vertrouwen in het open source ecosysteem zullen brengen, en die voor zowel individuele ontwikkelaars als grote ondernemingen toepasbaar zijn. Onlangs zijn ook Uber, Google en Facebook toegetreden tot het OpenChain Project.

OpenChain biedt als enige een standaard voor open source compliance, en een specificatie, overkoepelende processen, beleid en training die bedrijven nodig hebben om open source license compliance te beheren. Daardoor moet deze efficiënter, begrijpelijker en voorspelbaarder worden voor deelnemers aan de softwareketen.

Bedrijven vertrouwen op miljarden regels code van open source software via hun toeleveringsketens bij de bouw van nieuwe producten en diensten. Een belangrijke uitdaging is ervoor te zorgen dat tijdig aan relevante licentievereisten wordt voldaan. Het OpenChain-project, dat onderdeel is van de Linux Foundation, biedt bedrijven een consistente manier om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Open source software is een cruciale factor bij elke stap in de supply chain, zowel in hardware als software.

Door lid te worden van OpenChain, helpt Microsoft bij het opstellen van best practices en het definiëren van standaarden voor open source software compliance, zodat gebruikers meer keuze en de mogelijkheid hebben om Microsoft en andere technologieën samen in heterogene omgevingen te overbruggen. Conformiteit met de OpenChain-specificatie toont aan dat een organisatie de belangrijkste vereisten van een open source compliance programma navolgt en aan vertrouwen bouwt tussen organisaties in de toeleveringsketen.

Een vertegenwoordiger van Microsoft treedt toe tot de OpenChain Governing Board.

Meer informatie: OpenChain

Tags:

Open source

Company:

Microsoft, OpenChain

Partners