21-01-2019

Information Builders benoemt Frank J. Vella tot CEO

Deel dit bericht

Information Builders heeft Frank J. Vella aangesteld als Chief Executive Officer. Hij volgt oprichter van Information Builders en CEO Gerald D. Cohen op. Cohen blijft voorzitter van de raad van bestuur en senior adviseur van Vella.

Cohen heeft Information Builders al 43 jaar door vele golven van innovatie en disruptie geleid, en creëerde een toonaangevend bedrijf met de visie om meer mensen in staat te stellen gemakkelijker datatoegang te krijgen voor betere inzichten en beslissingen. Een van de meest succesvolle prestaties van Cohen is volgens Information Builders het creëren van een bedrijfscultuur gericht op het oplossen van bedrijfsproblemen en het creëren van waarde voor klanten door middel van zeer schaalbare softwareoplossingen.

WebFOCUS
Vella trad in november 2017 in dienst bij Information Builders als Chief Operating Officer, na een aandeleninvestering door Goldman Sachs. Sindsdien heeft hij inspanningen geleverd om verschillende gebieden van het bedrijf te moderniseren, waaronder product, innovatie, marketing, verkoop en kanalen. Vella hield toezicht op de lancering van de nieuwe versie WebFOCUS, het analyseplatform van het bedrijf. Dit omvatte ingrijpende verbeteringen in de UI en UX van het product, de toevoeging van geavanceerde augmented analytics-mogelijkheden en een groot aantal nieuwe mogelijkheden voor gegevensbeheer. Daarnaast zijn onder zijn leiding belangrijke managers toegevoegd aan het managementteam om de vaardigheden te introduceren die nodig zijn om te innoveren en nieuwe marktkansen te benutten. Het bedrijf investeerde ook in modernisering van processen en technologie voor operationele verbeteringen en efficiëntie.

Voortrekkersrol
Frank J. Vella kijkt er naar uit voort te bouwen op de nalatenschap van Gerald D. Cohen en zijn medeoprichters. “De geest van innovatie en uitstekende klantenservice, aangewakkerd door een positieve bedrijfscultuur, is sinds de oprichting van Information Builders de kern. Grotere gegevensuitdagingen genereren de behoefte aan krachtigere gegevensoplossingen. Door te profiteren van de bewezen krachtlijnen van het product, zullen we het innovatietempo versnellen. Met R & D-investeringen in geavanceerde analyses maken we vertrouwde gegevens eenvoudig toegankelijk en kunnen geavanceerde analyses eenvoudig worden gemaakt en gebruikt. Information Builders zullen een voortrekkersrol vervullen bij het op grote schaal beschikbaar stellen van data en analyses."

Partners