21-12-2018

HAL24K en Dura Vermeer werken samen aan smart infrastructure

Deel dit bericht

Als onderdeel van zijn versterkte inzet op het gebied van digitalisering en duurzaamheid, doet bouwbedrijf Dura Vermeer een strategische investering in HAL24K. De bedrijven gaan een partnership aan om samen complexe, infrastructurele asset- en  mobiliteitsvraagstukken op te lossen. Dankzij de samenwerking krijgt Dura Vermeer onder andere meer inzicht in (de conditie van) assets, verkeersstromen en logistiek, maar is het ook in staat zijn eigen operationele efficiëntie te verhogen.

HAL24K levert slimme systemen en data science-oplossingen met het doel om smart infrastructure mogelijk te maken. HAL24K’s data intelligence platform helpt bedrijven en overheden om relevante data te verzamelen en om op basis van die gegevens onderbouwde beslissingen te nemen. Het partnership met HAL24K ziet Dura Vermeer als een belangrijke stap in zijn ontwikkeling tot digitale bouwer. Door samenwerking met HAL24K kan Dura Vermeer zijn opdrachtgevers nog beter voorzien van betrouwbare en voorspellende informatie en advies met betrekking tot assetmanagement, logistiek en mobiliteitsvraagstukken.

Eén van de eerste gezamenlijke projecten richt zich op het optimaliseren van het schouwproces van snelwegen door middel van automatische beeldherkenning. Daardoor hoeven medewerkers minder vaak fysiek de weg op en kunnen eventuele schades en andere aandachtspunten eerder gedetecteerd worden. Dit is veiliger en de kosten worden gereduceerd. Dankzij datagedreven verkeersvoorspellingen is het bouwbedrijf bovendien in staat weggebruikers beter te informeren bij wegwerkzaamheden.

Datagedreven beslissingsmodellen zijn de toekomst volgens Theo Winter, lid Raad van Bestuur Dura Vermeer. “Niet alleen voor asset management, maar ook voor bijvoorbeeld (bouw)logistiek en doorstroming van verkeer, kortom voor alle wezenlijke onderdelen van mobiliteit. Dat gaan onze uiteindelijke eindgebruikers in positieve zin ervaren. De samenwerking met HAL24K gaat een enorme versnelling opleveren in dit leerproces.”

Partners