17-12-2018

Trifacta breidt Data Preparation uit naar DataOps

Deel dit bericht

Trifacta heeft een nieuwe set van mogelijkheden aangekondigd die zijn ontworpen om data engineers in Data Operations (DataOps) in staat te stellen om hun data preparation pipelines efficiënter te ontwikkelen, testen, plannen en monitoren in de productie.

Met RapidTarget kunnen klanten een bestaand datamodel gebruiken om transformaties op een intelligente manier te begeleiden en het proces van het genereren van een nieuwe uitvoerdataset die overeenkomt met het vooraf gedefinieerde schema te versnellen. Automator biedt end-to-end management voor het plannen, bewaken en verfijnen van data preparation workflows. Deze functies, samen met het nieuwe Deployment Manager-framework, vergemakkelijken het werk van data engineers bij het beheer van data pipelines die analytics, machine learning- en data science-oplossingen ondersteunen.

“Organisaties adopteren DataOps steeds vaker om hun analyse- en datamanagementmethoden efficiënter te schalen", zegt Wei Zheng, VP of Products bij Trifacta. "Data engineers staan ​​centraal in deze verschuiving en spelen een cruciale rol bij data preparation. Ons team heeft de opkomende rol van data-engineers binnen de organisaties van onze klanten uitgebreid bestudeerd en deze nieuwste verbeteringen gericht op het verbeteren van hun vermogen om data preprocessing workflows over te zetten naar schaalbare, herhaalbare data pipelines. De introductie van deze mogelijkheden demonstreert de groeiende rol die Trifacta speelt binnen de datamanagementpraktijk van onze klanten."

Groeiende adaptie
DataOps is volgens Trifacta duidelijk in opkomst. 73 procent van de organisaties gaf aan dat ze in 2018 in de methodologie wilden investeren. In het licht van deze groeiende adaptie van DataOps is de rol van de data engineer bij het configureren, beheren en schalen van datapijplijnen toegenomen tot sleutelrol binnen databeheer.

De nieuwe functies van Trifacta om data-engineers en op DataOps gerichte organisaties verder te ondersteunen, zijn:
- RapidTarget: stelt data engineers in staat een vooraf gedefinieerd schema-doel in te stellen.
- Automator: beheert op intelligente wijze de schaal, planning en bewaking van datapreparation workflows tijdens productie.     
- Deployment Manager: biedt een raamwerk voor het testen, versiebeheer en beheren van data preparation workflows bij de overgang naar bedrijfsbrede data pipelines.

Partners