06-12-2018

Ministerie van Financiën treedt toe tot Dutch Blockchain Coalition

Deel dit bericht

De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt het Ministerie van Financiën als nieuwe kernpartner. De coalitie, een publiek-privaat samenwerkingsverband, wil nieuwe digitale vertrouwensplatforms realiseren voor overheden, bedrijven en burgers.

Het Ministerie van Financiën is het vijfde departement dat toetreed tot de coalitie en biedt daarmee een nog steviger maatschappelijk fundament voor de coalitie. Het ministerie gaat aan de slag binnen de coalitie rondom het thema ‘Compliance by Design’.

Volgens Coalitiemanager Frans van Ette is het Ministerie van Financiën van groot belang in de implementatie van de belangrijke veranderingen die met blockchain mogelijk zijn. “Daarom is de toetreding van het ministerie erg goed nieuws voor Nederland en in het bijzonder voor alle partners van de coalitie.”

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven. Doel is het creëren van een veilige, betrouwbare digitale blockchain infrastructuur in Nederland die aansluit op de wensen van de gebruiker van de toekomst.
De coalitie werkt met een actieagenda waarin zij de technologische mogelijkheden test, kijkt of de techniek voldoende aansluit bij de wet- en regelgeving en aan onderzoeks- en scholingsprogramma’s op dit terrein bouwt. Internationaal maakt de DBC afspraken over standaardisatie, normering en governance. Dit doet zij onder andere met de ISO en de Europese Commissie.

Partners