05-12-2018

Dataspecialisten van TopBI gaan verder als Riviq

Deel dit bericht

TopBI heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van data, analytics en data visualisatie. Ruim 12 jaar geleden sloegen drie gedreven Business Intelligence consultants de handen ineen. Deze samenwerking is in een decennium uitgegroeid tot een bedrijf van 40 specialisten met eigen producten en diensten. TopBI heeft zich gepositioneerd als stabiele speler op de markt en is toe aan de volgende stap. Daarom gaat het bedrijf verder onder de naam Riviq.

Mede-oprichter Marc Ducardus neemt met een glimlach afscheid van de naam TopBI. “De afgelopen 12 jaar hebben we voor bijzondere en grote opdrachtgevers in de top 500 van Nederland gewerkt, maar steeds vaker merkten we dat onze naam de lading niet meer dekt. We doen zoveel meer dan alleen Business Intelligence. Daarom gaan we verder onder een nieuwe naam. Het is een nieuwe start met nieuwe energie, maar met een vertrouwd team.
Bij de naam Riviq denken we aan een rivier, een constante stroom van informatie. Een rivier brengt energie met zich mee en zoekt constant naar nieuwe wegen. Dat is precies wat wij doen. Wij helpen organisaties met de constante stroom van data omzetten in waardevolle informatie, hierbij zoeken we constant naar de beste methoden voor iedere opdrachtgever.”

Voorop lopen
Naast analytics en datavisualisatie heeft Riviq de afgelopen jaren een aantal producten zoals datageneratoren ontwikkeld. Dit biedt de opdrachtgevers van Riviq de mogelijkheid om gemakkelijk en veilig data te ontsluiten. “Onze opdrachtgevers verwerken grote aantallen transacties per dag, deze data zetten wij om in informatie. Met de juiste voorspelmodellen en visualisaties bieden we deze bedrijven een stabiele basis om te ondernemen. Niet alleen reactief, maar juist ook proactief met een blik op de toekomst. Op die manier helpen wij onze opdrachtgevers elke dag betere beslissingen te nemen,” aldus Ducardus.

Partners