04-12-2018

Pachyderm biedt Enterprise Data Science op basis van containers

Deel dit bericht

Pachyderm kondigt aan dat het jonge bedrijf een Serie A-financiering van 10 miljoen dollar heeft afgesloten onder leiding van Benchmark. Pachyderm is gebouwd om verschillende uitdagingen op het gebied van data science op te lossen en organisaties een schaalbare, enterprise-grade oplossing te bieden waar alles volledig reproduceerbaar is. Tevens kondigt het bedrijf ook de volgende release Pachyderm 1.8 aan.

Pachyderm is in 2014 opgericht door Joe Doliner en Joey Zwicker met de wetenschap dat data science de komende tien jaar cruciaal zal zijn voor bedrijven, en dat Docker containers de perfecte technologie vormen om de volgende generatie tools te bouwen. Met Pachyderm kunnen data scientists hun bekende en favoriete tools gebruiken bovenop een uniforme infrastructuur, terwijl de data lineage behouden blijft. Tools als Docker en Kubernetes bieden volgens Pachyderm perfecte bouwstenen voor een revolutie in de data-infrastructuur. Daarbij is alles modulair en gemakkelijk om door één persoon te worden gebruikt, terwijl het nog steeds schaalbaar genoeg is voor een heel bedrijf.

Git voor Data Science
Pachyderm is een ‘soort Git voor Data Science'. De oplossing biedt compleet versiebeheer voor data en geeft data science-teams dezelfde eersteklas ontwikkeltools als softwareontwikkelaars. Pachyderm is geschikt voor het bouwen van machine learning pipelines en ETL-workflows, waarbij elk model en uitvoer direct naar de set van onbewerkte invoerdata die ervoor is gebruikt te herleiden is. Omdat alles in Pachyderm containergebaseerd is, kunnen data scientists alle talen of libraries gebruiken die ze willen (bijvoorbeeld Spark, R, Python, OpenCV), zonder extra overhead voor infrastructuur. De Pachyderm architectuur bestaat uit een gedistribueerd filesystem en een execution layer, die nauw geïntregreerd zijn.

De Serie A-financiering vond plaats met deelname van bestaande investeerders Ace & Co, Blumberg Capital, Data Collective, Foundation Capital, Susa Ventures, Tuesday Capital en Y Combinator. Als onderdeel van de financiering zal Chetan Puttagunta van Benchmark lid worden van het bestuur.

Partners