26-11-2018

MarkLogic Data Hub Service op AWS helpt bij afbraak datasilo

Deel dit bericht

MarkLogic biedt een compleet cloudservices-portfolio dat op Amazon Web Services (AWS) draait. Organisaties krijgen volgens MarkLogic hiermee snel, flexibel en kosteneffectief toegang tot operationele datahubs en dynamische query services, die essentieel zijn voor het afbreken van datasilo’s en het extraheren van waarde uit hun gegevens.

MarkLogic heeft de MarkLogic Data Hub Service samen met Amazon Web Services geoptimaliseerd en beveiligd. Organisaties kunnen hierdoor snel profiteren van de enterprise NoSQL-databasemogelijkheden, zoals ACID-transacties, semantiek en metadata-management, en daarnaast profiteren van een vereenvoudigd implementatiemodel en voorspelbare prijzen voor onvoorspelbare workloads in een productieomgeving.

Voordelen van de MarkLogic Data Hub Service op AWS zijn onder andere:
- Voorspellende analyses om workload-capaciteit te voorspellen - Door gebruik te maken van analytics en target-tracking via AWS Spot Fleets kan de MarkLogic Data Hub Service proactief capaciteitsbehoeften voorspellen en patronen in gegevensgebruik identificeren. Hiermee is het mogelijk om voorspellend en automatisch de juiste infrastructurele middelen op het juiste moment uit te voeren, en de juiste workloads in de productieomgeving te schalen.
- Hoog niveau van databeveiliging in de cloud - MarkLogic heeft met AWS zijn geavanceerde encryptiemogelijkheden geïntegreerd met native AWS Key Management Services (KMS), wat de hoogste standaard van database-encryptie in de cloud biedt. MarkLogic heeft zijn diensten ook geoptimaliseerd voor Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC). Dit biedt klanten verdere bescherming op netwerk- en dataniveau.
- Kosteneffectieve prijs voor wisselende workloads - Door de unieke mogelijkheid van MarkLogic om computing op databaseniveau te scheiden van opslag, kan de Data Hub Service gebruikmaken van AWS Spot Fleets. Dit biedt klanten de laagste prijsstelling, zonder dat de piekbelasting wordt verstoord of latency-problemen optreden, zoals bij andere systemen.

De relatie tussen MarkLogic en AWS dateert van 2009. AWS is de geprefereerde cloudaanbieder voor een groot percentage van de zakelijke klanten van MarkLogic. Het bedrijf is verder een AWS Partner Network (APN) Advanced Technology Partner. De eerste twee Software-as-a-Service diensten van MarkLogic, de MarkLogic Query Service en nu de MarkLogic Data Hub Service, zijn beschikbaar op de AWS Marketplace.

Company:

MarkLogic, AWS, Amazon

Partners