Lawrence Corr met keynote over dimensional modeling op DW&BI Summit 2019

Deel dit bericht

Lawrence Corr zal tijdens de Data Warehousing & Business Intelligence Summit op 27 en 28 maart 2019 een keynote presenteren: Data Modelstorming: From Business Models to Analytical Models. In deze levendige sessie deelt Corr zijn favoriete modelleertechnieken om stakeholders met succes in contact te brengen met BEAM (Business Event Analysis and Modeling), het Business Model Canvas en star schema design.

Lawrence Corr is een vooraanstaand international BI consultant en is Associate geweest bij Ralph Kimball. Lawrence Corr is auteur van het boek Agile Data Warehouse Design: Collaborative Dimensional Modeling, from Whiteboard to Star Schema, een Amazon #1 bestseller op gebied van datawarehousing en database ontwerp. Hij heeft gewerkt aan een veelheid van datawarehouseprojecten in de VS, Europa, het Midden-Oosten en Afrika binnen sectoren als gezondheidszorg, telecom, omroepen, de academische wereld, financiƫle dienstverlening en detailhandel. Hierbij was steeds het doel om organisaties te laten profiteren van eenvoudiger doch meer omvattende requirements modelleertechnieken op gebied van datawarehousing. Zijn nieuwe boek Data Modelstorming: Using BEAM to Design the Data Everyone Wants verschijnt in 2019.

In zijn sessie Data Modelstorming: From Business Models to Analytical Models bespreekt Corr zijn favoriete technieken voor collaboratieve modellering - gepopulariseerd in boeken zoals 'Business Model Generation' en 'Agile Data Warehouse Design' - om stakeholders met succes in contact te brengen met BEAM (Business Event Analysis and Modeling) en het Business Model Canvas voor value-driven BI requirements gathering en star schema design. In de sessie behandelt Corr onder andere de waarom-vraag van datamodellering, het ontwerpen van gebruikersgerichte datamodellen, de toepassing van Business Event Analysis and Modeling om belangrijke gegevensbronnen te ontdekken en kant-en-klare Modelstorming templates.

Lawrence Corr geeft verder op 19 tot en met 21 juni een praktische driedaagse workshop Agile Datawarehouse Design. In deze training dimensioneel modelleren worden de nieuwste technieken behandeld voor het vergaren van Business Intelligence requirements en het ontwerpen van effectieve datawarehouse- en BI-systemen. Snel registreren is heel verstandig gelet op deze gerenommeerde topspreker en de gelimiteerde deelname.

Uitgebreid programma
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit vindt plaats op 27 en 28 maart 2019 in het Van der Valk Hotel, Utrecht. De zesde editie van de DW&BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid tweedaags programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied als Keith McCormick, Martin Kersten, Nigel Turner, Kent Graziano, Lawrence Corr, Rick van der Lans, Lex Pierik en Rutger Rienks. Wederom een ijzersterke line-up van sprekers die graag hun kennis en ervaring met u delen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere Database Technologie, Analytics, Datawarehousing, Data modeling, Data storytelling, Machine Learning, Datakwaliteit en nog veel meer.

Over DWBI Summit
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit wordt jaarlijks georganiseerd door Adept Events en is inhoudelijk verbonden aan BI-Platform.nl.

Meer informatie: www.dwbisummit.com

Partners