02-11-2018

Satya Nadella opent vernieuwd kantoor Microsoft Nederland

Deel dit bericht

Microsoft Nederland heeft haar vernieuwde kantoor geopend met de komst van haar CEO Satya Nadella als eerste officiële gast. In de afgelopen tien maanden is het kantoor volledig getransformeerd om een nieuwe bedrijfscultuur te faciliteren waarin samenwerking centraal staat.

Het nieuwe kantoor weerspiegelt de visie van Microsoft Nederland op het nieuwe samenwerken. Het kantoor representeert ook Microsofts eigen digitale transformatie. "Het nieuwe werken was gericht op de werknemer. In het nieuwe samenwerken draait het om het succes van de klant", zegt Ernst-Jan Stigter, Algemeen Directeur van Microsoft Nederland. "Alleen door samen te werken kunnen we echt succes voor de klant boeken. En dat gaat verder dan de muren van onze eigen organisatie".

Samenwerken
Het vernieuwde kantoor van Microsoft Nederland weerspiegelt de visie van het bedrijf op het nieuwe samenwerken. Daar staat samenwerking centraal in het ontwerp, of dat nu met collega's, partners of klanten is, of iedereen die wil worden geïnspireerd door nieuwe technologische mogelijkheden. Twee derde van het gebouw is openbaar, en het interieur is ontworpen om inspiratie en samenwerking te faciliteren.

Deze transformatie ging ook hand in hand met een verandering in de manier waarop Microsoft naar samenwerken kijkt. Tijdens de renovatie werden de Microsoft-medewerkers uitgedaagd om gedurende enkele maanden bij en  klanten en partners te werken, in plaats van op kantoor of thuis. Dit zorgde voor een betere connectie en afstemming met klanten en partners, die het fundament biedt om klantsucces centraal te stellen. Ook zijn werknemers uitgedaagd om bewustere keuzes te maken als het gaat om de omgeving die het best past bij het werk dat gedaan moet worden en daarbij de juiste prioriteiten te stellen, om zodoende productiever te zijn en meer tijd uit een dag te halen.

Een nieuwe reis
Tien jaar geleden werd het nieuwe werken geïntroduceerd en werd het mogelijk gemaakt door technologische vooruitgang. Hierdoor konden medewerkers hun eigen ritme vinden om een optimale werk-privé balans te creëren. Maar in de afgelopen tien jaar is de wereld nog sneller veranderd, technologie is niet alleen intelligenter geworden, maar ook veel intensiever wat betreft de hoeveelheid informatiestromen. "Het was tijd om onszelf opnieuw uit te vinden", zegt Stigter. "Deze situatie is niet uniek voor Microsoft, alle organisaties zijn op zoek naar manieren om zich aan te passen aan de snel innoverende wereld waarin we leven. Het is onze overtuiging dat iedereen moet kunnen profiteren van de moderne technologische vooruitgang en daarom stellen we ons kantoor open om meer dan ooit samen te werken. We willen organisaties en individuen inspireren over hoe we samen ons land laten profiteren van de grote kansen die technologie ons biedt."

Nederland als digitale koploper
De eerste officiële gast van het nieuwe kantoor was Satya Nadella, CEO van Microsoft. Hij gaf vanmorgen een keynote tijdens het evenement 'Tech in Action' in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Daar sprak hij ook over de kansen en prestaties van Nederland in een snel digitaliserende wereld. Volgens hem heeft Nederland alle potentie om een digitale koploper te worden en zo een welvarende toekomst op een duurzame manier veilig te stellen.

Tijdens zijn keynote sprak Nadella over ‘tech intensity’: de combinatie van het versnellen van de adoptie van technologieën bij bedrijven en in de samenleving en het tegelijkertijd opbouwen van de digitale capaciteit, waar er een sterke focus nodig is op een leven lang leren, vertrouwen en ethiek. Gezien de goede Nederlandse digitale infrastructuur, gecombineerd met de ondernemingsgeest van Nederland, zijn er volop mogelijkheden voor het land. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de rol die Nederland heeft in de ontwikkeling van kwantumtechnologie en hoe Nederlandse bedrijven op verantwoorde wijze kunstmatige intelligentie omarmen. Nadella heeft Nederlandse voorbeelden gegeven van hoe bedrijven en de maatschappij kunnen profiteren van digitale transformatie.

Partners