30-10-2018

Talend kondigt Fall 2018 release aan van Talend Data Fabric

Deel dit bericht

Talend introduceert een nieuwe release van Talend Data Fabric. De Fall 2018-release biedt data die direct inzichtelijk is en op elke schaal toepasbaar is. Aan de release zijn twee nieuwe functies toegevoegd: Data Catalog en Cloud Application Programming Interface (API) Services. Daarnaast zorgt de release voor een snellere toepassing van machine learning-algoritmes dankzij uitgebreide ondersteuning van serverloze big data.

Snelle toegang tot data voor DaaS-oplossingen
De Talend Cloud API Services bieden sneller toegang tot gestandaardiseerde data voor de ontwikkeling van Data-as-a-Service (DaaS)-oplossingen. Deze ondersteunen alle ontwikkelingsstadia van API’s: van de ontwikkeling tot de testfase tot de uiteindelijke implementatie. Daarnaast biedt het bedrijven een gestandaardiseerde en schaalbare manier om data beschikbaar te stellen aan meer gebruikers, zowel binnen als buiten hun organisatie.

Direct inzicht in betrouwbare en schaalbare data
Data Catalog maakt het mogelijk om data op schaal te organiseren, waarbij data direct bij de bron wordt bevraagd. Hierdoor neemt de betrouwbaarheid van de data toe. De Data Catalog doorzoekt automatisch alle data, of die zich nu in een data lake, op locatie of in de cloud bevindt. De oplossing profileert en classificeert de data, identificeert en suggereert automatisch relaties tussen gegevens en biedt eenvoudige toegang via een zoekfunctie. Eindgebruikers kunnen zodoende op elk gewenst moment een beroep doen op betrouwbare data en direct beslissingen nemen.

Pay-as-you-go machine learning
De release versnelt ook het uitvoeren van machine learning-modellen op schaal met de ondersteuning van native serverloze big data voor zowel Microsoft Azure als Qubole in AWS-cloudomgevingen. De Apache Spark self-servicefunctie van Talend maakt het makkelijk om een cluster in te richten en kosten te besparen, doordat gebruikers alleen betalen voor het werkelijke gebruik van serverless- en AWS spot-instances. De nieuwe mogelijkheden helpen om analyses te automatiseren en stellen bedrijven in staat meer data tegen lagere kosten te verwerken.

De Fall 2018-release van de Talend Data Fabric is vanaf november verkrijgbaar.

Partners