17-10-2018

Dataiku lanceert Enterprise AI Lab

Deel dit bericht

Dataiku heeft de dienst Enterprise AI Lab gelanceerd, die een bredere verspreiding en een creatiever gebruik van AI binnen ondernemingen wil bevorderen.

Het Enterprise AI Lab bestaat uit internationale data scientists, data experts en AI-architecten die uitdagende projecten van bedrijven, non-profitorganisaties of universiteiten wereldwijd op zich nemen. Het uiteindelijke doel van het EAI Lab is om vanuit een puur technisch perspectief bedrijfsprocessen met AI te verbeteren en uiteindelijk medewerkers vrij te maken voor creatiever en boeiender werk.

CEO Florian Douetteau van Dataiku wil Dataiku graag uitbreiden buiten het traditionele product- en serviceaanbod en in een ruimte die innovatie en creativiteit boven de grenzen van een specifieke tool of technologie vraagt. ”Wij geloven in het verleggen van de grenzen in data science en machine learning om mensen en de wereld te helpen. In navolging van ons commitment aan het scikit-learn consortium, is het Enterprise AI Lab een nieuwe stap in die reis."

In de pilotfase automatiseerde het Enterprise AI-laboratorium de verwerking van fysieke post voor een verzekeringsmaatschappij, waardoor een volledige dag handmatig werk minder dan een uur kostte en waardoor postverwerkers zich alleen op de moeilijkste brieven konden concentreren. Na dit eerste succes besloot Dataiku het Enterprise AI Lab te openen om inventieve en effectieve oplossingen mogelijk te maken door samen te werken met bedrijven. Naast het vinden van een oplossing door middel van gezamenlijke projecten, hoopt het EAI-lab data- en business teams uit te rusten met de middelen om deze creatieve, probleemoplossende denkwijze in toekomstige projecten voort te zetten.

Organisaties die geïnteresseerd zijn in samenwerking met het Enterprise AI Lab moeten de criteria voor projectselectie doornemen en hun project indienen. Het Enterprise AI Lab zal de aanvragen evalueren en waarbij een tiental projecten per jaar zal worden voltooid.

Partners