11-10-2018

MarkLogic lanceert Data Hub Service

Deel dit bericht

MarkLogic Corporation, leverancier van een operationele en transactionele NoSQL-database, kondigt de MarkLogic Data Hub Service aan.

De cloudgebaseerde dienst is volgens MarkLogic een kosteneffectieve manier om bedrijfskritische gegevens te integreren, op te slaan, te harmoniseren, analyseren en beveiligen. Dankzij de service wordt de Data Hub-technologie van MarkLogic toegankelijker door de kosten en operationele last voor het integreren van grote hoeveelheden gegevens te verlagen. Met de Data Hub-technologie als fundament kunnen organisaties krachtige analytische en transactionele applicaties voeden rond IoT-analyse, kennisgrafieken, kunstmatige intelligentie en machine learning.

De MarkLogic Data Hub Service wil DevOps-teams flexibiliteit leveren zodat ze met de oplossing snel en eenvoudig gegevensstromen uit verschillende bronnen en in verschillende formaten met elkaar kunnen integreren, zonder operationele overhead. Ze kunnen zich daardoor vooral richten op ‘Dev’, waarmee ze waarde toevoegen, en hoeven zich minder te richten op ‘Ops’. Een ander voordeel is dat organisaties niet langer handmatig meerdere cloudservices aan elkaar hoeven te koppelen en te beheren om aan de behoeften van data-integratie te voldoen. Dit komt omdat de dienst is gebaseerd op de multi-model, NoSQL-database van MarkLogic.

De MarkLogic Data Hub kan verschillende datatypes verwerken (zoals documenten, grafieken, relationele - en geospatiale gegevens) uit verschillende gegevensbronnen (zoals RDBMS, message-bussen, streaming data en sensoren). Die gegevens worden vervolgens in één enkele architectuur geïntegreerd, waar ze beheerd, geharmoniseerd en doorzocht kunnen worden.

Partners