17-09-2018

Rubrik biedt met Datos IO 3.0 schaalbaarheid voor NoSQL-databescherming

Deel dit bericht

Rubrik heeft de release aangekondigd van Rubrik Datos IO 3.0, de nieuwste versie van het gegevensbeveiligingsplatform voor populaire NoSQL-databases. Datos IO 3.0 levert enterprise-kwaliteit back-up en herstel voor het genre van grote, cloud-gebaseerde NoSQL-applicaties, met snelle prestaties, schaalbaarheid over honderden knooppunten en clouds.

NoSQL-databases zijn mainstream geworden, waardoor veel ondernemingen afhankelijk zijn van MongoDB en Cassandra/DataStax om hun meest prominente klantgerichte applicaties te kunnen draaien. IDC heeft deze overgang beschreven als een 'voortdurende evolutie' voor NoSQL-databases, omdat zakelijke use cases schaalgrootte en nieuwe mogelijkheden vereisen. Dit onderstreept de behoefte aan bewezen, schaalbare gegevensbeveiliging die speciaal is ontwikkeld voor NoSQL-workloads.

Gebouwd voor de schaal van NoSQL
DevOps en databasebeheerteams begrijpen de moeite die het kost om groeiende, grootschalige gedistribueerde systemen te beheren en beschermen. Datos IO 3.0 introduceert belangrijke updates, ontworpen voor die zakelijke beheerders, inclusief ultralight NoSQL Service Managers, streaming recovery voor snelle RTO's, express recovery bij scenario's voor volledige disaster recovery en recovery op databaseniveau voor zowel MongoDB als Cassandra. Het resultaat is een vereenvoudigde en krachtige gebruikerservaring, van installatie tot herstel, gebouwd om mee te groeien met de toenemende eisen van grootzakelijke NoSQL-toepassingsomgevingen.

Ontworpen voor groeiende MongoDB-workloads
Rubrik Datos IO biedt de meest volwassen, gespecialiseerde gegevensbescherming voor MongoDB, de populairste database voor next-gen zakelijke toepassingen, en levert enterprise-kwaliteit back-up- en herstelprestaties voor implementaties in alle vormen en maten. Datos IO 3.0 introduceert een nieuwe multi-node scale-out architectuur, de mogelijkheid om naadloos te herstellen van en naar veranderende databaseclustertopologieƫn en prestatieverbeteringen voor MongoDB-back-up en -herstel, met name die met een hoge veranderingsgraad en gefragmenteerde clusters verspreid over tientallen of honderden knooppunten.

Ideaal voor multi-cloud en hybride cloud
Net zoals bedrijven nieuwe ontwikkelingen op de populairste NoSQL-databases standaardiseren, beschouwen ze het hybride cloudmodel steeds meer als de standaard voor infrastructuur. Datos IO 3.0 biedt bedrijven de mogelijkheid om in Azure te draaien, of back-ups te maken naar Azure, met ondersteuning voor de drie grootste openbare cloudproviders (AWS, Microsoft Azure en Google Cloud) en Oracle Cloud. Hierdoor kunnen IT-teams de gegevens in het datacenter en tussen meerdere clouds orkestreren en verplaatsen. Om bedrijven te helpen bij digitale transformatie-projecten met containergebaseerde architecturen, introduceert Datos IO 3.0 ook de mogelijkheid om NoSQL-databases die als Docker-containers worden ingezet, te beheren en te beschermen.

Partners