16-08-2018

Sogeti sluit partnership met Duitse blockchain specialist Ponton

Deel dit bericht

Sogeti Nederland heeft een partnerovereenkomst gesloten met blockchain softwarespecialist Ponton uit Hamburg. Daarmee breiden beide partijen hun sterke positie in de energiemarkt verder uit. Sogeti vergroot hiermee de huidige blockchain expertise specifiek voor de energiemarkt. Ponton realiseert met deze samenwerking een groter afzetgebied in Europa.

Met het partnership krijgt Sogeti toegang tot Ponton’s blockchaintechnologie die met name ontwikkeld is voor industriële samenwerking. De IT-dienstverlener integreert de blockchain software in de dienstverlening van advies, architectuurontwikkeling en implementatie van systemen en applicaties in bestaande en nieuwe infrastructuren bij energiebedrijven. Daarmee wordt de huidige Sogeti-dienstverlening uitgebreid.

Technische infrastructuur
“Ponton heeft een blockchain raamwerk ontwikkeld gebaseerd op de vereisten van de energiesector en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het verhandelen van energie in handelssysteem Enerchain of communicatieplatform Gridchain. De Ponton-technologie wordt ook ingezet in het bekende Norddeutsche Energiewende (NEW) 4.0 onderzoeksproject waarbij lokaal energie wordt verhandeld. Ponton biedt de technische infrastructuur en de know-how die wij met onze uitgebreide kennis van de energiemarkt in ons land kunnen implementeren. Wij zijn blij dat we met onze technische expertise een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van energie in ons land,” zegt Marco van den Brink, Chief Operating Officer van Sogeti in Nederland.

“Uiteraard zijn wij erg blij met de interesse van Sogeti in onze innovatieve blockchainsoftware. De IT-dienstverlener heeft een sterke positie in de Nederlandse energiemarkt waar wij ons voordeel mee kunnen doen,” vertelt Michael Merz, Managing Director en oprichter van Ponton.

Digitale transformatie in energiemarkt
Sogeti draagt al langer bij aan de transitie van de energiemarkt naar meer flexibilisering van vraag en aanbod in energie. Zo helpt de IT-dienstverlener onder andere Enexis met hun digitale transformatie waarbij straks alle applicaties vanuit de cloud ontwikkeld worden. Dat ondersteunt Enexis bij het snel inspelen op veranderende marktomstandigheden zoals het sneller op- en afschalen van energiecapaciteit. Ook Eneco vertrouwt op het IT-vakmanschap van Sogeti voor bijvoorbeeld het slim laden van energie.
De energiemarkt zit in een flinke transitie die gepaard gaat met meer behoefte aan flexibilisering, duurzaamheid en het aanwenden van nieuwe energiebronnen. Dat heeft grote invloed op het IT-landschap van energiebedrijven.

Partners