15-08-2018

Tableau stelt Damon Fletcher aan als Chief Financial Officer

Deel dit bericht

Tableau Software heeft aangekondigd dat Damon Fletcher aangesteld is als Chief Financial Officer. Fletcher is sinds februari 2018 werkzaam als interim-CFO van Tableau en is sinds januari 2014 werkzaam bij het bedrijf.

Tijdens zijn dienstverband bij Tableau heeft Damon Fletcher de overstap naar een abonnementenmodel helpen opzetten en heeft hij geholpen bij structureren van bedrijfslicentieovereenkomsten om voor Tableau grootschalige uitbreiding van klantrelaties mogelijk te maken. Met bijna twintig jaar ervaring in financiën en boekhouding brengt Damon discipline, visie en een bewezen passie voor Tableau mee.

"De afgelopen maanden heeft Damon zonder enige twijfel bewezen dat hij de juiste persoon is voor de functie van CFO," zegt CEO Adam Selipsky van Tableau. "We zijn verheugd om deze rol vanuit de Tableau-gelederen te kunnen invullen en kijken uit naar de voortdurende expertise en het leiderschap van Damon bij ons bedrijf."

Sinds hij in januari 2014 toetrad tot Tableau, bekleedde Fletcher verschillende functies, laatstelijk als Senior Vice President of Finance. In die rol hield hij toezicht op alle financiële zaken, evenals op wereldwijde vastgoed- en dealactiviteiten en de relaties met investeerders. Voor zijn dienstverband bij Tableau werkte Fletcher van september 2002 tot januari 2014 als accountant bij PricewaterhouseCoopers voor enkele van de snelstgroeiende beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Hij heeft een Master of Accounting diploma van de Universiteit van Florida en een Bachelor bedrijfskunde van de Universiteit van North Florida.

Partners